Patates cartutx

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 16 unitats:
  • 600 g de patates blanques
  • 1 manat de menta fresca
  • 3 bossetes de menta poliol
  • 1 llauna de pedrers d'ànec confitats
  • sal
  • pebre negre
  • 1 ceba grossa
  • farina de galeta
  • farina blanca
  • oli de gira-sol
  • 1 ou

PREPARACIÓ

1. Obriu la llauna de confit i separeu el greix de la carn. Piqueu els pedrers al més petits possible.
2. Piqueu la ceba i fregiu-la amb el greix d'ànec. Un cop rossa, afegiu-hi una cullerada de farina i espereu que es fregeixi.
3. Afegiu-hi les patates i daureu-les.
4. A part, feu una infusió amb les bosses de menta poliol en una tassa d'aigua escalfada al microones.
5. Utilitzeu aquesta infusió per coure-hi les patates. Poseu-ho al punt de sal i pebre.
6. Quan les patates ja siguin cuites, afegiu-hi les fulles de menta fresques picadetes amb el ganivet, i els pedrers d'ànec.
7. Tritureu-ho tot molt bé com si féssiu un trinxat de verdures, i deixeu-ho refredar a la nevera.
8. Recupereu la massa i feu-ne un cilindre com per fer croquetes.
9. Passeu cada un dels cartutxos per farina, ou i farina de galeta, i reserveu-los a la nevera fins al moment de fregir-los. Un saborós aperitiu o primer plat acompanyat d'una amanida de col.