Patates braves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Podem menjar patata fins a 3 o 4 vegades a la setmana.

INGREDIENTS

  • 4 o 5 patates kennebec o agres
  • sofregit
  • brou de carn
  • un got de vi negre
  • una presa de xocolata
  • romaní
  • pebre vermell fumat picant
  • pebre blanc
  • un gra d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • julivert

PREPARACIÓ

1. Escaldem les patates tallades a daus mida mossegada. Han de bullir 5 minuts.


2. Les traiem de l'aigua, les eixuguem amb paper absorbent i les posem al congelador a refredar. No han de quedar gaire aglutinades, perquè no s'enganxin.


3. En una cassola posem un raig d'oli, el sofregit, la branca de romaní, el brou de carn, el gra d'all a microbrunesa (tallat a dauets molt petits), el got de vi negre i la xocolata trencada. Ho remenem fins que se'ns desfaci la presa de xocolata i s'evapori l'alcohol.


4. Després hi incorporem el pebre blanc i el pebre vermell picant, ho remenem fins que se'ns quedi tot ben repartit.


5. Hi tirem el brou i mentre fa xup-xup fem l'allioli en un morter.


6. Posem una cassola a foc fort amb oli. Quan l'oli bulli, hi tirem les patates fins que ens quedin rosses. Les traiem i les eixuguem amb paper de cuina. Les salem.


7. Les servim en una safata banyant-ho amb el sofregit. Ho pintem amb el biberó amb fils fins d'allioli. Piquem les fulles del julivert, les tirem per sobre.