Patates braves, empedrat de patates confitades i patates al caliu farcides
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Patates braves
- 12 patates de platillo
- 3 bitxos
- 100 g de polpa de pebrot de romesco o nyora
- 1 llauna de tomàquet triturat
- maionesa o allioli
- vermut negre
- Empedrat de patates confitades
- patates petites
- 1 blanca de romaní fresc
- 10 grans de pebre negre
- 1 cabeça d'alls
- 2 cullerades de romesco
- 1 culleradeta de tabasco
- 1 llauna de bonítol picant
- 1 cullerada d'olivada negra
- 1 ceba tendra
- oli d'oliva 0,4º
- Patates al caliu farcides
- patates al caliu
- olives verdes sense pinyol
- ou dur
- mostassa antiga
- blat de moro
- salsa Viandox
PREPARACIÓ
Patates braves
1. Posem al foc una olla amb aigua per bullir les patates i, quan sigui calenta, hi afegim força sal.
2. Ara tirem les patates a l'olla i les deixem bullir a foc mitjà.
3. Esclafem al morter els bitxos. Els reservem.
4. Posem dues cassoles al foc, una d'alta amb força oli i una altra de més baixa i més ampla, amb un raig d'oli, només per fregir.
5. Fregim els bitxos esclafats a la cassola amb poc oli i hi afegim la polpa de pebrot.
6. Tirem una copeta de vermut negre a la cassola on fem el sofregit. Ho deixem coure tot fins que n'evapori l'alcohol.
7. És el moment d'afegir-hi el tomàquet i corregir de sal la salsa. Esperem que es cogui tot, a poquet a poquet.
8. Quan les patates siguin cuites, les pelem i les tallem a trossos.
9. Fregim les patates a la cassola grossa i, un cop fregides, les deixem a sobre d'un paper assecant perquè deixin anar l'excés d'oli.
10. Emplatem les patates, hi afegim una mica de sal de Maldon, una mica de maionesa o allioli i la salsa que hem fet a la cassola.
Empedrat de patates confitades
1. Omplim un bol que pugui anar al forn amb oli i hi submergim les patates senceres, sense pelar.
2. Afegim a l'oli els grans de pebre i el romaní.
3. Esclafem els alls i els hi afegim també.
4. Escalfem el forn a 90ºC i hi fiquem les patates. Les deixem coure fins que quedin toves.
5. Traiem les patates del forn, les pelem i n'eixuguem l'oli. Reservem l'oli de la cocció.
6. Tallem les patates a trossets i els posem dins d'un bol.
7. Afegim al bol la ceba picada, l'olivada, el romesco, el tabasc i el bonítol.
8. Barregem tots els ingredients i ja ho podem emplatar.
Patates al caliu farcides
1. Emboliquem les patates amb paper de plata i les posem al forn fins que siguin toves, a uns 100º C.
2. Tallem les patates pel mig, sense arribar a partir-les del tot, i les trinxem.
3. Tallem a trossets l'ou dur i les olives.
4. Barregem en un bol les olives, l'ou dur, el blat de moro i la mostassa.
5. Omplim les patates trinxades amb aquesta barreja i ja les podem emplatar amb un raig de salsa pel damunt!
1. Posem al foc una olla amb aigua per bullir les patates i, quan sigui calenta, hi afegim força sal.
2. Ara tirem les patates a l'olla i les deixem bullir a foc mitjà.
3. Esclafem al morter els bitxos. Els reservem.
4. Posem dues cassoles al foc, una d'alta amb força oli i una altra de més baixa i més ampla, amb un raig d'oli, només per fregir.
5. Fregim els bitxos esclafats a la cassola amb poc oli i hi afegim la polpa de pebrot.
6. Tirem una copeta de vermut negre a la cassola on fem el sofregit. Ho deixem coure tot fins que n'evapori l'alcohol.
7. És el moment d'afegir-hi el tomàquet i corregir de sal la salsa. Esperem que es cogui tot, a poquet a poquet.
8. Quan les patates siguin cuites, les pelem i les tallem a trossos.
9. Fregim les patates a la cassola grossa i, un cop fregides, les deixem a sobre d'un paper assecant perquè deixin anar l'excés d'oli.
10. Emplatem les patates, hi afegim una mica de sal de Maldon, una mica de maionesa o allioli i la salsa que hem fet a la cassola.
Empedrat de patates confitades
1. Omplim un bol que pugui anar al forn amb oli i hi submergim les patates senceres, sense pelar.
2. Afegim a l'oli els grans de pebre i el romaní.
3. Esclafem els alls i els hi afegim també.
4. Escalfem el forn a 90ºC i hi fiquem les patates. Les deixem coure fins que quedin toves.
5. Traiem les patates del forn, les pelem i n'eixuguem l'oli. Reservem l'oli de la cocció.
6. Tallem les patates a trossets i els posem dins d'un bol.
7. Afegim al bol la ceba picada, l'olivada, el romesco, el tabasc i el bonítol.
8. Barregem tots els ingredients i ja ho podem emplatar.
Patates al caliu farcides
1. Emboliquem les patates amb paper de plata i les posem al forn fins que siguin toves, a uns 100º C.
2. Tallem les patates pel mig, sense arribar a partir-les del tot, i les trinxem.
3. Tallem a trossets l'ou dur i les olives.
4. Barregem en un bol les olives, l'ou dur, el blat de moro i la mostassa.
5. Omplim les patates trinxades amb aquesta barreja i ja les podem emplatar amb un raig de salsa pel damunt!