Patates braves, empedrat de patates confitades i patates al caliu farcides

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Patates braves
  • 12 patates de platillo
  • 3 bitxos
  • 100 g de polpa de pebrot de romesco o nyora
  • 1 llauna de tomàquet triturat
  • maionesa o allioli
  • vermut negre
  • Empedrat de patates confitades
  • patates petites
  • 1 blanca de romaní fresc
  • 10 grans de pebre negre
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 cullerades de romesco
  • 1 culleradeta de tabasco
  • 1 llauna de bonítol picant
  • 1 cullerada d'olivada negra
  • 1 ceba tendra
  • oli d'oliva 0,4º
  • Patates al caliu farcides
  • patates al caliu
  • olives verdes sense pinyol
  • ou dur
  • mostassa antiga
  • blat de moro
  • salsa Viandox

PREPARACIÓ

Patates braves
1. Posem al foc una olla amb aigua per bullir les patates i, quan sigui calenta, hi afegim força sal.
2. Ara tirem les patates a l'olla i les deixem bullir a foc mitjà.
3. Esclafem al morter els bitxos. Els reservem.
4. Posem dues cassoles al foc, una d'alta amb força oli i una altra de més baixa i més ampla, amb un raig d'oli, només per fregir.
5. Fregim els bitxos esclafats a la cassola amb poc oli i hi afegim la polpa de pebrot.
6. Tirem una copeta de vermut negre a la cassola on fem el sofregit. Ho deixem coure tot fins que n'evapori l'alcohol.
7. És el moment d'afegir-hi el tomàquet i corregir de sal la salsa. Esperem que es cogui tot, a poquet a poquet.
8. Quan les patates siguin cuites, les pelem i les tallem a trossos.
9. Fregim les patates a la cassola grossa i, un cop fregides, les deixem a sobre d'un paper assecant perquè deixin anar l'excés d'oli.
10. Emplatem les patates, hi afegim una mica de sal de Maldon, una mica de maionesa o allioli i la salsa que hem fet a la cassola.

Empedrat de patates confitades
1. Omplim un bol que pugui anar al forn amb oli i hi submergim les patates senceres, sense pelar.
2. Afegim a l'oli els grans de pebre i el romaní.
3. Esclafem els alls i els hi afegim també.
4. Escalfem el forn a 90ºC i hi fiquem les patates. Les deixem coure fins que quedin toves.
5. Traiem les patates del forn, les pelem i n'eixuguem l'oli. Reservem l'oli de la cocció.
6. Tallem les patates a trossets i els posem dins d'un bol.
7. Afegim al bol la ceba picada, l'olivada, el romesco, el tabasc i el bonítol.
8. Barregem tots els ingredients i ja ho podem emplatar.

Patates al caliu farcides
1. Emboliquem les patates amb paper de plata i les posem al forn fins que siguin toves, a uns 100º C.
2. Tallem les patates pel mig, sense arribar a partir-les del tot, i les trinxem.
3. Tallem a trossets l'ou dur i les olives.
4. Barregem en un bol les olives, l'ou dur, el blat de moro i la mostassa.
5. Omplim les patates trinxades amb aquesta barreja i ja les podem emplatar amb un raig de salsa pel damunt!
Anar al contingut