Patates amb suc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Planagumà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • 400 g de patata vermella
  • 1 gra d'all
  • 4 fulles d'eucaliptus
  • 1 got d'oli de gira-sol
  • 1/4 de l d'aigua
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • 100 g de pebre vermell dolç
  • 100 g de midó de Kuzu
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'eucaliptus, poseu l'oli de gira-sol i les fulles d'eucaliptus en un cassó i deixeu-ho infusionar tapat a foc baix.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos i feu-les bullir en un cassó amb el brou de pollastre i el pebre vermell dolç. Després, tritureu les patates amb una part del suc de la cocció a la Thermomix. Un cop tingueu la crema triturada, poseu-la en un cassó i afegiu-hi el midó de Kuzu diluït amb aigua i remeneu-ho bé fins que agafi consistència. Finalment, poseu el puré en una safata i deixeu-lo refredar a la nevera. Un cop fred, desemmotlleu-lo i talleu-lo a daus.

L'altra part del suc de la cocció de la patates, poseu-la en un cassó i deixeu-la reduir. Un cop ben reduïda, afegiu-hi els daus de puré dins i deixeu que s'escalfin.

I ja per acabar, emplateu els daus de puré de patates amb la seva salsa, poseu-hi una mica de sal, unes làmines d'all fregit i una mica de la infusió d'eucaliptus.