Patates amb sardines i tombet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marqués
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 patates del platillo
  • 1/2 pell de llimona
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alls
  • 1 albergínia
  • 8 sardines
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Ompliu una cassola amb aigua i tireu-hi les patates senceres, la pell de llimona i la sal grossa. Deixeu-ho coure fins que l'aigua s'evapori.
Per fer el tombet, poseu un gra d'all en una paella amb oli i deixeu que l'oli es perfumi. Després, afegiu-hi el pebrot vermell, el pebrot verd, l'albergínia tallada, el carbassó i el tomàquet, tot tallat ben petit, i deixeu que s'estovi.

Tot seguit, talleu les patates sense pelar en rodanxes gruixudes i emplateu-les. Poseu-hi el tombet a sobre i les sardines macerades amb oli al capdamunt. Finalment, deixeu-ho coure al forn fins que la sardina quedi rosada. Tireu-hi un raig d'oli per sobre i una mica de sal de Maldon.