Patates amb salses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El iogurt té calci com la llet, però no té tanta lactosa, per això és apte per a moltes persones que hi són intolerants. En comparació amb altres hortalisses, el cogombre té poques calories; conté pocs hidrats de carboni i molta aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 patates Monalisa

    Per fer la salsa de iogurt:

  • cogombre
  • 1 iogurt grec
  • 125 g de formatge emporità
  • 1 cabeça d'alls
  • menta
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • Per fer el caviar d'albergínia:
  • 2 albergínies
  • 1 tomàquet de pera gros
  • 15 olives de Kalamata sense pinyol
  • 1 gra d'all
  • pebre vermell dolç
  • comí
  • julivert fresc
  • llimona
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Per fer la salsa de iogurt, escalivem una cabeça d'alls al forn (180º 30 minuts). Posem un llit de sal gruixuda a la base de la safata i l'all a sobre. Quan l'all està fet, el retirem de la safata i, aprofitant la mateixa sal, hi posem les 4 patates tallades per la meitat i les coem 30 minuts a 180º.
  2. Pelem la cabeça d'alls, la posem al morter amb sal i l'anem aixafant. Hi afegim la menta i ho continuem aixafant. Hi anem afegint oli i, quan ho tinguem lligat, ho reservem.
  3. Tallem el cogombre (traiem la part central del cogombre, així evitem l'excés d'aigua) i el barregem amb el iogurt i el formatge tallat a daus. Ho triturem amb túrmix fins que quedi tot homogeni.
  4. Per fer el caviar d'albergínia, l'hem de tallar a quadradets petits sense pelar-la i la bullim amb aigua i sal uns 15 minuts a foc baix.
  5. Posem una paella al foc amb oli calent i saltem el tomàquet tallat a quadradets, sense pell ni polpa. Seguidament hi afegim all, comí, el suc de mitja llimona, sal, pebre vermell i pebre negre. Ho coem tot uns 5 minuts en total.
  6. Hi afegim l'albergínia 5 minuts més amb el foc fort, després l'abaixem i ho deixem 5 minuts més amb el foc baix. Hi aboquem les olives i el julivert picat i ho deixem refredar.
  7. Traiem les patates del forn i les servim amb les dues salses al plat.
Anar al contingut