Patates amb fredolics i amanida de col confitada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Margarita Sánchez (Jubilada de Berga)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al trinxat de patates amb fredolics:
  • 1,2 kg de patates
  • 300 g de fredolics
  • all i julivert
  • 4 talls de cansalada
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra blanca
  • 1 botifarra crua
  • oli, sal i pebre
  • Per a la col confitada:
  • 1 col del país
  • vinagre
  • bitxo
  • Per a l'amanida:
  • ceba llarga o dolça
  • olives negres d'Aragó
  • oli verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer la col confitada, esfulleu la col i deixeu les fulles sobre un llençol a sol i serena durant 3 dies. Passat aquest temps, poseu aquestes fulles en un pot, cobriu-les amb vinagre, afegiu-hi un bitxo i guardeu-ho un mínim de 15 dies. Quan la vulgueu fer servir, poseu la col en remull, durant dues hores, per treure'n l'excés de vinagre.

Per fer l'amanida, poseu en un bol la col, la ceba tallada en juliana, les olives, l'oli, la sal i un tros de bitxo del confitat i barregeu-ho bé.

Per fer el trinxat de patates amb fredolics, peleu i talleu les patates i coeu-les en aigua bullent fins que siguin toves, aproximadament uns 20 minuts. Després, passeu-les pel passapurés. A continuació, en una paella amb oli, salteu els fredolics amb una mica d'all i julivert picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les patates aixafades, rectifiqueu-ho de sal i pebre, barregeu-ho bé i reserveu-ho en calent a la mateixa paella.

Tot seguit, talleu la cansalada i enrossiu-la en una paella sense oli. Quan comenci a estar rossa, afegiu-hi la botifarra crua i deixeu-les enrossir una estona. Després, poseu-hi la resta de botifarres, retireu la cansalada, i deixeu-les enrossir.

I ja per acabar, emplateu el trinxat, poseu-hi la cansalada a sobre i serviu-ho acompanyat de l'amanida de col confitada i les botifarres en dos plats separats.