Patates a la riojana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata n'és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua, per això les recomanacions apunten a menjar-ne de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
800 g de patata kennebec
400 g de brou de pollastre
250 g xoriço
40 tàperes
10 pebrots del piquillo en llauna
12 espàrrecs blancs en conserva
2 cebes tendres
3 grans d'all
1 porro
1 bitxo
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 cullerada de pebre vermell fumat picant
4 voltes de pebre negre
vi blanc
oli OVE
romaní
llorer
aigua mineral
julivert
sal
oli de confitar
PREPARACIÓ
- Pelem les patates i les tallem a mida de macedònia. Les escaldem en un recipient amb aigua calenta i sal durant 3 minuts.
- Tallem 2 cebes tendres i 1 porro a la brunesa i ho posem tot a enrossir en una cassola a amb un raig d'oli OVE.
- Obrim una llauna de pebrots del piquillo i els posem a escórrer a sobre d'un bol.
- Traiem la patata escaldada i la reservem amb paper absorbent en una safata.
- Tallem els pebrots del piquillo a mida de macedònia i els confitem a foc baix en una paella amb oli de confitar, un all aixafat i 4 voltes de pebre negre.
- Traiem de la nevera 400 g de brou de pollastre i el posem a escalfar en un recipient.
- Laminem 2 grans d'all i els fem ballar amb oli OVE en una paella.
- Hi afegim una branca de romaní, 1 fulla de llorer, 4 o 5 tigues de julivert, 1 bitxo, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i una de picant. Ho ofeguem amb vi blanc i ho retirem del foc.
- Afegim els pebrots confitats a la cassola de la ceba rossa.
- Afegim el brou calent i el refregit a la cassola. Posem el foc al mínim.
- Traiem la pell de 250 g de xoriço vermell picant, el tallem a rodelles i el fregim en una paella amb oli de confitar. Ho afegim a la cassola.
- Fregim la patata en la mateixa paella, tot afegint-hi oli. Un cop rossa, l'afegim amb l'aranya a la cassola.
- Obrim una llauna d'espàrrecs blancs en conserva i els tallem a trossos.
- Servim les patates amb 5 o 6 trossos d'espàrrec, 10 tàperes i julivert picat per sobre.