Patatas chorreadas (Patates amb salsa) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ana Cecilia Hurtado, Les Franqueses del Vallès

INGREDIENTS

  • Per a 4-6 persones:
  • 1 kg de patates
  • 2 iuques
  • coriandre fresc
  • Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • crema de llet
  • maionesa

PREPARACIÓ

Peleu les patates i les iuques, talleu-les a trossos i feu-les coure en una olla amb aigua i sal.
Mentrestant prepareu la salsa. Trinxeu la ceba i ratlleu el tomàquet. Feu-ho sofregir en una paella amb una mica d'oli.
Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi un parell de cullerades de maionesa i un raig de crema de llet. Remeneu-ho perquè els ingredients quedin lligats i deixeu que faci xup-xup uns minuts més.
Un cop cuites les patates i les iuques, col·loqueu-les en una safata i aboqueu-hi la salsa pel damunt.
Trinxeu unes quantes fulles de coriandre fresc i escampeu-les per sobre.