Patata emmascarada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Luid
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Masnoví, El Masnou

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates
  • brou d'ànec
  • 1 manat d'alls tendres
  • escalunyes
  • 1 botifarra negra
  • mantega
  • 1 got de vodka
  • oli
  • sal
  • cebollí

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu l'all tendre tallat en rodanxes en una paella amb oli.
Després, incorporeu-hi l'escalunya picada. Quan estigui tot ben potxadet, afegiu-hi la botifarra picada i remeneu-ho. Quan comenci a enganxar-se, incorporeu-hi el vodka i deixeu-lo reduir. Per fer el brou d'ànec, rostiu unes carcasses d'ànec amb ceba, porro, api i pastanaga. Incorporeu-hi vi blanc i aigua i deixeu-ho reduir. Després, coleu-ho. Quan la botifarra estigui ben cuita, afegiu-hi el puré de patata i remeneu-ho. A continuació, poseu un motllo cilíndric en una paella amb oli calent i aboqueu-hi la botifarra i el puré dins del motllo i enrossiu-ho. I ja per acabar, emplateu la botifarra amb el puré, desemmotlleu-ho i salsegeu-ho. Podeu decorar el plat amb cebollí picat.