Patata amb ou ferrat i pernil cruixent

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Font
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hostal Jaumet, Torà (Segarra)
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden prendre de 3 a 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 kg patata Monalisa
  • 4 ous de gallina
  • 4 ous de guatlla
  • 50 g pernil
  • 1/2 l d'oli de gira-sol
  • 10 g de sal
  • pebre negre en gra
  • 4 branques de julivert francès

PREPARACIÓ

Per començar, pelem les patates i fem un cilindre al mig amb un buidador. El cilindre petit que hem tret, el buidem també, amb un buidador petit. Ens servirà per posar-hi l'ou de guatlla. Escalfem el forn a 150º.

A la safata, hi posem oli de gira-sol. Afegim els dos cilindres/tipus de patates. Les salpebrem. Deixem que coguin a 150º durant 45 minuts. Traiem la safata amb les patates del forn.

Coem les patates amb els ous. Posem al foc una paella grossa. Hi posem els 2 cilindres de la patata. A dins del forat de la patata grossa, posem un ou de gallina.

Al mig del cilindre petit, posem l'ou de guatlla. En un costat de la mateixa paella, posem el pernil perquè agafi una mica de temperatura.

Per acabar, posem al fons del plat el pernil, fent de llit, i a sobre la patata amb l'ou de gallina ferrat. Al costat, hi posem el cilindre amb l'ou de guatlla. Acabem el plat amb una branca de julivert francès per sobre.
Anar al contingut