Pataniscas (Bunyols de bacallà) - Portugal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Maria Do Carmo Petiz, Tiana

INGREDIENTS

  • bacallà (ventresca)
  • 3 cebes
  • 5 ous
  • julivert
  • farina
  • sal i oli
  • llevat (opcional)

PREPARACIÓ

Deixeu el bacallà en remull el dia abans.
L'endemà, traieu-ne les espines i la pell i esqueixeu-lo. Trinxeu un manat de julivert i tres cebes.
En un bol gros, barregeu aquests ingredients i incorporeu-hi els ous. Afegiu-hi una mica de farina per tal d'espessir aquesta barreja, i una culleradeta de sal. Si ho voleu, també hi podeu posar una culleradeta de llevat en pols.
Fregiu porcions de massa (agafades amb l'ajut de dues culleres) en oli calent, però no gaire.
Deixeu les pataniscas sobre un paper absorbent per poder-ne eliminar l'excés d'oli i ja us les podreu menjar.
La paraula patanisca ve de petisco (pessic). És a dir, que les pataniscas són un menjar per "pessigar", sovint per "picar" a peu dret mentre se segueix preparant la resta del dinar.