Pastisset d'espardenyes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 100 g de pasta de full
  • 50 g de tomàquets secs
  • 10 g d'olivada
  • 10 g de vinagre de Mòdena
  • 400 g de carbassó amb flor
  • 2 escalunyes
  • 2 taronges
  • romaní
  • 30 g de mantega
  • 1 dl de crema de llet
  • 200 g d'espardenyes
  • sal
  • pebre blanc
  • 10 g de farina

PREPARACIÓ

Per començar, coeu la pasta de full al forn a 180 graus.
Per fer la crema, poseu mantega, carbassó tallat a rondanxes amb la flor, escalunya picada, romaní i suc de taronja en un cassó, i deixeu-ho estofar a poc a poc. A continuació, talleu el carbassó en rodanxes i salteu-lo a la paella. Quan l'estofat estigui a punt, afegiu-hi crema de llet, sal i pebre i deixeu-ho reduir. Incorporeu-hi una mica més de mantega i tritureu-ho amb la batedora. Per preparar la base del pastisset, poseu olivada a sobre de la pasta de full cuita. Col·loqueu-hi a sobre de l'olivada els tomàquets secs amanits amb sal, pebre, sucre i farigola. Per fer la tempura, poseu aigua, gel, farina i llevat en un bol i barregeu-ho. Després, enfarineu i salpebreu les flors de carbassó, passeu-les per la tempura i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Tot seguit, salpebreu les espardenyes i fregiu-les en oli ben calent. Finalment, poseu sobre el pastisset el carbassó saltat i les espardenyes, i acompanyeu-ho amb la crema, la flor de carbassó fregida i el vinagre de Mòdena reduït.