Pastisset de cúrcuma

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquests pastissets són aptes per a persones que no poden prendre ni ou, ni gluten, ni làctics, i també per als qui segueixen una dieta vegetariana.

INGREDIENTS

  • una cullerada de cúrcuma
  • 250 g de sucre
  • 250 g d'ametlles crues pelades
  • 2 llimones
  • un tros petit de gingebre
  • 75 g d'aigua
  • 4 llavors de cardamom
  • un raig d'amaretto
  • 10 g de llevat
  • 70 g de maizena
  • 1 poma golden
  • 1 bitxo fresc
  • 50 g de sucre
  • 2 llimones
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. En un vas americà triturem les ametlles. Mentrestant, fem una infusió amb cardamom i gingebre. Un cop feta, desfem el sucre amb 75 g d'aquesta aigua. 

2. Tirarem aquesta aigua i el sucre a les ametlles. Continuem batent i hi afegim el raig d'amaretto. 

3. Hi barregem la maizena, el llevat, la cúrcuma i el suc de mitja llimona. Un cop està tot homogeni, ho posem en una mànega pastissera, ho emmotllem i ho posem al forn a 180 graus, 30 minuts. 

4. Per fer el chutney, posem oli d'oliva verge extra en una paella, la poma golden tallada a quadradets molt petits i el bitxo tallat a rodanxes. També hi afegim un trosset de gingebre ratllat i 50 g de sucre, i que vagi fent xup-xup. Quan va quedant compacte, hi afegim el suc d'una llimona i mitja. Deixem que s'integri tot i ho guardem en un pot fins que es refredi.

5. Servirem aquestes magdalenes pintades amb una mica de chutney i hi tirarem la menta fresca per sobre.

Més receptes amb Cúrcuma