Pastís tebi de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Gil
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: David Gil - TORRONS VICENS, Agramunt
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes, com les ametlles, són fruites seques típiques de la tardor, riques en vitamina E i greixos poliinsaturats, nutrients que cuiden la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 pastissos individuals
  • Per la massa del pastís:
  • 80 g de pasta de torró tou Vicens
  • 80 g de mantega
  • 110 g de rovell d'ou
  • 20 g de sucre
  • 20 g de clara d'ou
  • Altres:
  • 1 barra de torró tou Vicens
  • 20 g de sucre de llustre
  • Gelat o sorbet de gerds

PREPARACIÓ

Muntem els rovells fins que dobli el seu volum amb l'aparell de varetes elèctriques durant 6/8 minuts aproximadament.

Afegim el sucre als rovells muntats, de mica en mica. I ho continuem muntant amb les varetes. Ho reservem.

En un bol, posem alhora la mantega i la pasta de torró. Ho fonem al microones 5 minuts. Triturem la pasta de torró tou i la mantega amb el túrmix. En un bol gran barregem les dues preparacions que hem fet, la pasta de torró i la mantega, i els rovells muntats amb el sucre. Afegim finalment la clara sense muntar. Ho barregem amb la llengua pastissera.

Ho posem en una màniga pastissera. Ho deixem reposar 24 h a la nevera, perquè s'estabilitzi. Folrem els motlles (un cilindre metàl·lic) del pastís amb mantega i paper de forn .

Posem dins de cada motlle la massa que ha reposat a la nevera. N'omplim 2/3 parts. Ho posem damunt una safata escalfada (de forn), ho posem al forn, preescalfat 5 min a 200 º . Esmicolem el torró tou amb un ganivet. Espolsem sucre llustre damunt el motlle.

Desemmotllem el pastís tebi en el plat. Posem al costat una cullerada de torró esmicolat i al cim una "quenelle" de gelat de gerds.
Anar al contingut