Pastís Tatin de poma

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep M. Villagrasa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Feu, Sabadell
  • Informació nutricional
    +Obre

    La polpa de la poma es rica en pectina, sobretot si es consumeix cuita, cosa que la fa més digerible i produeix més sensació de sacietat.

INGREDIENTS

  • 14 pomes Golden
  • 40 g de mantega
  • 300 g de sucre
  • Calvados
  • 1/2 llimona
  • fruits vermells
  • gelatina de poma (opcional)
  • Per a la pasta brisa:
  • 50 g de mantega
  • 30 g de sucre
  • 1 ou
  • 100 g de farina
  • sal
  • rema de llet (opcional, per l'emplatat)

PREPARACIÓ

Per fer la pasta brisa, poseu en un bol la mantega i el sucre i remeneu-ho bé amb una espàtula.

Seguidament, afegiu-hi l'ou, la sal i la farina i continueu remenant-ho amb l'espàtula.

Quan estigui tot ben barrejat, acabeu d'amassar-ho amb les mans i deixeu-ho refredar a la nevera durant un parell d'hores.

A continuació, poseu sucre al fons d'un cassó, poseu-hi les pomes a sobre, prèviament pelades i tallades per la meitat, de manera que quedi tot el cassó cobert, afegiu-hi una mica de mantega, suc de llimona, Calvados i més sucre per sobre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora.

Tot seguit, estireu la pasta brisa amb un corró, talleu-la donant-li forma rodona de la mateixa mida que el cassó, poseu-la al cassó sobre les pomes i deixeu-ho coure al forn fins que la pasta quedi dauradeta.

Finalment, deixeu refredar el cassó un parell d'hores a la nevera, escalfeu-lo una mica al foc, tapeu-lo amb un plat, doneu-li la volta i desemmotlleu-lo.

I ja per acabar, emplateu un tall de pastís, cobriu-lo amb gelatina de poma i guarniu el plat amb uns fruits vermells.