Pastís Tatin de carbassa amb mandarina i iogurt

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Picas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Ginjoler, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els colors ataronjats tant de la carabassa com de la mandarina indiquen que és un postra molt ric en beta-carotens (pro-Vitamina A).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de carbassa de cacauet pelada
  • iogurt ecològic
  • 150 g de sucre
  • 40 g de mantega
  • un polsim de canyella
  • Per al granissat de mandarina:
  • 3 mandarines
  • suc de 1/2 llimona
  • 50 g de sucre
  • Per a l'emplatat:
  • pells de mandarina confitades
  • grills de mandarina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el sucre i la mantega i deixeu-ho desfer fins que obtingueu un caramel.

A continuació, unteu la base del motlle amb el caramel, poseu-hi una capa de carbassa tallada a làmines molt fines a sobre, unteu-les amb més caramel, poseu-hi una mica de canyella en pols i aneu fent capes fins que ompliu el motlle.

Seguidament, deixeu-lo coure al forn durant uns 35 minuts a 160 graus. Quan estigui cuit, desemmotlleu-lo sobre una safata.

Per fer el granissat, poseu en un bol el suc de mandarina ja colat, el suc de llimona i el sucre i barregeu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho al congelador durant 3 o 4 hores i cada mitja hora rasqueu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu un tall de Tatin, poseu-hi una mica de iogurt a un costat, el granissat a l'altre i guarniu el plat amb els grills de mandarina i la pell de mandarina confitada.
Anar al contingut