Pastís Tatin de carbassa amb mandarina i iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Picas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Ginjoler, Girona
- Informació nutricional -Obre
Els colors ataronjats tant de la carabassa com de la mandarina indiquen que és un postra molt ric en beta-carotens (pro-Vitamina A).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de carbassa de cacauet pelada
- iogurt ecològic
- 150 g de sucre
- 40 g de mantega
- un polsim de canyella
- Per al granissat de mandarina:
- 3 mandarines
- suc de 1/2 llimona
- 50 g de sucre
- Per a l'emplatat:
- pells de mandarina confitades
- grills de mandarina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el sucre i la mantega i deixeu-ho desfer fins que obtingueu un caramel.
A continuació, unteu la base del motlle amb el caramel, poseu-hi una capa de carbassa tallada a làmines molt fines a sobre, unteu-les amb més caramel, poseu-hi una mica de canyella en pols i aneu fent capes fins que ompliu el motlle.
Seguidament, deixeu-lo coure al forn durant uns 35 minuts a 160 graus. Quan estigui cuit, desemmotlleu-lo sobre una safata.
Per fer el granissat, poseu en un bol el suc de mandarina ja colat, el suc de llimona i el sucre i barregeu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho al congelador durant 3 o 4 hores i cada mitja hora rasqueu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu un tall de Tatin, poseu-hi una mica de iogurt a un costat, el granissat a l'altre i guarniu el plat amb els grills de mandarina i la pell de mandarina confitada.
A continuació, unteu la base del motlle amb el caramel, poseu-hi una capa de carbassa tallada a làmines molt fines a sobre, unteu-les amb més caramel, poseu-hi una mica de canyella en pols i aneu fent capes fins que ompliu el motlle.
Seguidament, deixeu-lo coure al forn durant uns 35 minuts a 160 graus. Quan estigui cuit, desemmotlleu-lo sobre una safata.
Per fer el granissat, poseu en un bol el suc de mandarina ja colat, el suc de llimona i el sucre i barregeu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho al congelador durant 3 o 4 hores i cada mitja hora rasqueu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu un tall de Tatin, poseu-hi una mica de iogurt a un costat, el granissat a l'altre i guarniu el plat amb els grills de mandarina i la pell de mandarina confitada.