Pastís selva negra vegà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Paradís

INGREDIENTS

  • Per un pastís de 12 racions:
  • 400 g de farina integral
  • 300 g de sucre de canya integral
  • 80 g de cacau en pols
  • 20 g de llevat
  • 4 g de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
  • 170 g d'oli de gira-sol
  • 340 ml d'aigua
  • Per a la crema:
  • 1 l de llet de coco
  • 60 g de farina fina de blat de moro
  • 100 g de sucre de canya blanc
  • 100 g de perles de xocolata negre
  • 150 g de melmelada de cireres
  • Per decorar:
  • gerds
  • encenalls de xocolata negre
  • flors

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

A continuació, barregeu en un bol, amb unes varilles, tots els ingredients secs: la farina integral, el sucre de canya, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Quan estiguin ben barrejats, afegiu-hi l'aigua i l'oli de gira-sol i torneu-ho a barrejar bé fins obtenir una pasta homogènia. Seguidament, repartiu la massa en dues parts iguals, col·loqueu-la en 2 motlles d'uns 26 cm de diàmetre, prèviament untats amb oli i paper de forn a la base, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 30 minuts.

Per fer la crema de coco, barregeu el sucre de canya amb la llet de coco (reserveu-ne 200 ml) i bulliu-ho en un cassó al foc. Mentrestant, desfeu la farina fina de blat de moro amb la llet de coco, prèviament reservada afegiu-ho al cassó de la llet quan arrenqui el bull, torneu-ho a portar a ebullició i no deixeu de remenar-ho en cap moment. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop la crema estigui ben freda, separeu-la en dues parts, reserveu-ne la meitat per fer la cobertura i a l'altra meitat afegiu-hi les perles de xocolata i remeneu-ho bé.

Tot seguit, unteu una de les capes del pastís amb la melmelada de cireres, per sobre poseu-hi la barreja de crema de coco i perles de xocolata i cobriu-la amb l'altra capa de pastís. Finalment, unteu aquesta capa superior, tant per sobre com pels costats, amb la crema de coco que havíeu reservat per la cobertura.

I ja per acabar, cobriu tot el pastís amb els encenalls de xocolata, guarniu-lo amb els gerds i les flors i ja el podeu servir.