Pastís rústic de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baixas , Barcelona
INGREDIENTS
- 100 g de sucre
- 65 g de mantega
- 2 ous
- 1 clara
- 65 g de farina
- canyella en pols
- 65 g d'ametlla laminada
- 40 g de sucre
- 300 g de pomes
PREPARACIÓ
En primer lloc, barregeu en un bol la mantega pomada, el sucre i un ou.
Remeneu-ho perquè agafi textura de pasta. Afegiu-hi l'altre ou i seguiu-ho remenant. Ha d'estar ben batut perquè el pastís quedi esponjós. Després de remenar una bona estona, incorporeu-hi la farina (que prèviament heu de passar pel tamís) i la canyella en pols. Torneu-ho a barrejar amb cura fins que n'obtingueu una textura fina i esponjosa. Tot seguit, unteu un motlle amb mantega i ompliu-lo amb la pasta. Després col·loqueu-hi la poma tallada a làmines gruixudes. A continuació, prepareu una mena de cruixent barrejant en un bol el sucre, la clara d'un ou i l'ametlla crua laminada. Remeneu-ho bé i esteneu-ho sobre la poma. Coeu-ho al forn a 180 graus durant 3 quarts d'hora o una hora. Deixeu refredar el pastís, desemmotlleu-lo i ja podreu servir-lo.
Remeneu-ho perquè agafi textura de pasta. Afegiu-hi l'altre ou i seguiu-ho remenant. Ha d'estar ben batut perquè el pastís quedi esponjós. Després de remenar una bona estona, incorporeu-hi la farina (que prèviament heu de passar pel tamís) i la canyella en pols. Torneu-ho a barrejar amb cura fins que n'obtingueu una textura fina i esponjosa. Tot seguit, unteu un motlle amb mantega i ompliu-lo amb la pasta. Després col·loqueu-hi la poma tallada a làmines gruixudes. A continuació, prepareu una mena de cruixent barrejant en un bol el sucre, la clara d'un ou i l'ametlla crua laminada. Remeneu-ho bé i esteneu-ho sobre la poma. Coeu-ho al forn a 180 graus durant 3 quarts d'hora o una hora. Deixeu refredar el pastís, desemmotlleu-lo i ja podreu servir-lo.