Pastís japonès de formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pel seus ingredients làctics abundants, és rica en calci i en vitamina D, tots dos nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g de crema de formatge

    60 g de llet fresca sencera

    50 g de mantega

    50 g de sucre

    50 g de farina fluixa

    40 g de iogurt cremós 

    20 g de maizena

    20 g de mel 

    5 ous

    1 llima

    citronel·la 

PREPARACIÓ

  1. Retallem un paper sulfurat. Ens ha d'encaixar amb el fons del motllo que utilitzarem per fer el pastís.  
  2. Posem a escalfar el forn a 120º amb una safata amb aigua i, al damunt, una safata de reixeta. Que vagi escalfant-se, sense la funció de ventilador. Necessitem vapor.
  3. Posem la llet fresca en un pot, a foc baix, juntament amb la crema de formatge, la mantega i una branca de citronel·la. Que infusioni i la barregem fins que quedi tot ben integrat.
  4. Posem, en un bol, el iogurt cremós, una mica de ratlladura de llima, una cullerada de mel, i ho remenem. Quan ho tinguem ben barrejat, hi afegim unes gotes de llima, la maizena i ho tornem a remenar fins que no quedin grumolls.
  5. Traiem la citronel·la de la infusió. Hi afegim la farina i ho treballem bé amb una vareta fins que ens quedi dissolt. Un cop ho tinguem sense grumolls, ho deixem 10 minuts coent-se a foc baix.
  6. Agafem dos atuells grossos. Trenquem 5 ous i en reservem les clares en un dels bols. Els rovells els posem a l'altre.
  7. Batem fort els rovells. Un cop els tinguem blanquejats, hi afegim, a poc a poc, la barreja del iogurt i ho tornem a batre una mica perquè es barregi. Hi afegim la infusió amb la farina, que ja haurà cuit els 10', i ho tornem a remenar.
  8. Posem el sucre en un pot amb un rajolí d'aigua mineral, ho deixem a foc baix i que s'escalfi fins que tinguem un almívar elàstic. No ha de quedar de color torrat.
  9. Fem una merenga muntant les clares amb un polsim de sal. A mig muntar, sense deixar de batre-les, hi anem afegint el fil d'almívar fins que se'ns aguantin les clares.
  10. Acabem la massa del pastís incorporant, de mica en mica, la merenga al bol de la barreja on tenim els rovells. Ho remenem molt suaument.
  11. Preparem el motllo posant-hi el paper sulfurat. L'enllustrem amb una mica de mantega i una mica de farina. L'espolsem per treure'n el possible excés de farina.
  12. Posem tota la barreja a dins i ho enfornem a 120º durant 15 minuts.
  13. Passat aquest temps, apugem la temperatura a 150º i l'hi deixem 15 minuts més.
  14. Passat aquest temps, aturem el forn i el deixem obert de bat a bat durant 2 minuts.
  15. Tanquem la porta del forn deixant-hi un drap doblegat a la porta perquè no quedi tancada del tot i deixem reposar el pastís durant 40 minuts abans de menjar-lo.
Anar al contingut