Pastís de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Patricia Nieto (Empresària d'Igualada)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 ous
- 280 g de sucre
- 330 g de farina
- 240 g de mantega sense sal
- 5 cullerades de cacau en pols
- 18 g de llevat químic
- 130 ml de llet sencera
- Per a la "ganache" de xocolata:
- 300 ml de nata 35% (matèria grassa)
- 300 g de xocolata
- Per al toffee:
- 100 g de sucre
- 100 g de nata 35%
- 2 cullerades de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la mantega, a temperatura ambient, i el sucre i barregeu-ho amb una llengua. Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi els ous i bateu-ho amb les varetes elèctriques. Seguidament, en un altre bol, barregeu la farina amb el llevat i incorporeu aquesta barreja, de mica en mica, a la barreja dels ous amb el sucre, intercalant-ho amb la llet i sense deixar de batre. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el cacau i torneu-ho a barrejar amb les varetes.
A continuació, poseu la massa en un motlle de 20 cm de diàmetre i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 40 minuts.
Per fer la "ganache" de xocolata, escalfeu la nata en un pot, poseu la xocolata en un bol, aboqueu-hi la nata calenta a sobre i barregeu-ho bé fins que quedi una barreja homogènia. Després, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar, com a mínim, una nit a la nevera. Passat aquest temps, poseu la "ganache" en una màniga pastissera.
Per fer el toffee, poseu el sucre en una cassola al foc i escalfeu-lo fins que es faci caramel. Poseu-hi una mica d'aigua -si cal- per desfer-lo millor. Mentrestant, escalfeu la nata al microones durant 20 segons.
Tot seguit, afegiu la mantega i la nata a la cassola del caramel, barregeu-ho amb una llengua i deixeu-ho reposar una hora fora del foc.
Per muntar el pastís, talleu el pa de pessic per la meitat amb una lira i amb la màniga pastissera feu una tira de "ganache" a tot el voltant de la part de sota del pa de pessic, a la part més externa. Finalment, a la part interna d'aquesta tira de "ganache" poseu-hi el toffee, que és més líquid i, si no, cauria, tapeu-ho amb la part de sobre del pa de pessic i cobriu-lo tot per fora amb la resta de "ganache" de xocolata.
A continuació, poseu la massa en un motlle de 20 cm de diàmetre i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 40 minuts.
Per fer la "ganache" de xocolata, escalfeu la nata en un pot, poseu la xocolata en un bol, aboqueu-hi la nata calenta a sobre i barregeu-ho bé fins que quedi una barreja homogènia. Després, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar, com a mínim, una nit a la nevera. Passat aquest temps, poseu la "ganache" en una màniga pastissera.
Per fer el toffee, poseu el sucre en una cassola al foc i escalfeu-lo fins que es faci caramel. Poseu-hi una mica d'aigua -si cal- per desfer-lo millor. Mentrestant, escalfeu la nata al microones durant 20 segons.
Tot seguit, afegiu la mantega i la nata a la cassola del caramel, barregeu-ho amb una llengua i deixeu-ho reposar una hora fora del foc.
Per muntar el pastís, talleu el pa de pessic per la meitat amb una lira i amb la màniga pastissera feu una tira de "ganache" a tot el voltant de la part de sota del pa de pessic, a la part més externa. Finalment, a la part interna d'aquesta tira de "ganache" poseu-hi el toffee, que és més líquid i, si no, cauria, tapeu-ho amb la part de sobre del pa de pessic i cobriu-lo tot per fora amb la resta de "ganache" de xocolata.