Pastís de xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Patricia Nieto (Empresària d'Igualada)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous
  • 280 g de sucre
  • 330 g de farina
  • 240 g de mantega sense sal
  • 5 cullerades de cacau en pols
  • 18 g de llevat químic
  • 130 ml de llet sencera
  • Per a la "ganache" de xocolata:
  • 300 ml de nata 35% (matèria grassa)
  • 300 g de xocolata
  • Per al toffee:
  • 100 g de sucre
  • 100 g de nata 35%
  • 2 cullerades de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la mantega, a temperatura ambient, i el sucre i barregeu-ho amb una llengua. Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi els ous i bateu-ho amb les varetes elèctriques. Seguidament, en un altre bol, barregeu la farina amb el llevat i incorporeu aquesta barreja, de mica en mica, a la barreja dels ous amb el sucre, intercalant-ho amb la llet i sense deixar de batre. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el cacau i torneu-ho a barrejar amb les varetes.

A continuació, poseu la massa en un motlle de 20 cm de diàmetre i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 40 minuts.

Per fer la "ganache" de xocolata, escalfeu la nata en un pot, poseu la xocolata en un bol, aboqueu-hi la nata calenta a sobre i barregeu-ho bé fins que quedi una barreja homogènia. Després, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar, com a mínim, una nit a la nevera. Passat aquest temps, poseu la "ganache" en una màniga pastissera.

Per fer el toffee, poseu el sucre en una cassola al foc i escalfeu-lo fins que es faci caramel. Poseu-hi una mica d'aigua -si cal- per desfer-lo millor. Mentrestant, escalfeu la nata al microones durant 20 segons.

Tot seguit, afegiu la mantega i la nata a la cassola del caramel, barregeu-ho amb una llengua i deixeu-ho reposar una hora fora del foc.

Per muntar el pastís, talleu el pa de pessic per la meitat amb una lira i amb la màniga pastissera feu una tira de "ganache" a tot el voltant de la part de sota del pa de pessic, a la part més externa. Finalment, a la part interna d'aquesta tira de "ganache" poseu-hi el toffee, que és més líquid i, si no, cauria, tapeu-ho amb la part de sobre del pa de pessic i cobriu-lo tot per fora amb la resta de "ganache" de xocolata.