Pastís de xocolata

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pastís de xocolata
  • (per compartir)
  • Per al pa de pessic:
  • 200 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 7 rovells
  • 10 g de cacau en pols
  • 1 sobre de llevat
  • 1/2 tassa d'oli
  • 1 iogurt
  • ratlladura de taronja
  • 7 clares muntades
  • Per al farciment:
  • 200 g de melmelada de gerds
  • 4 fulls de gelatina
  • Per a la cobertura:
  • 205 g de xocolata de cobertura o fondant
  • 200 g de crema de llet
  • 4 fulls de gelatina
  • fruites del bosc
  • alcagenges
  • nous garapinyades

PREPARACIÓ

1. Barregem en un bol els rovells amb el iogurt, fent servir un batedor manual.
2. Ara aboquem a la barreja el sucre en pols, l'oli i el llevat.
3. Hi afegim la farina, incorporant-la a la barreja a poc a poc, sense parar de batre. Fem el mateix amb la xocolata en pols.
4. Muntem les clares en un recipient i les incorporem a la barreja del bol, a poc a poc i, com sempre, sense parar de remenar la barreja amb moviments circulars en un mateix sentit.
5. Aboquem la mescla dins d'un motlle per fer pastissos. Posem el motlle al forn, entre 20 i 30 minuts, fins que quedi cuit el pa de pessic.
6. Per al farciment, posem un cassó amb una mica d'aigua al foc i hi desfem la melmelada de gerds.
7. Posem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda per activar-los i, després, dins el cassó amb la melmelada.
8. Triem un recipient per anar al microones i hi posem a dins al crema de llet i la xocolata. Fiquem el recipient al microones i l'escalfem fins que la xocolata es desfaci.
9. Traiem el recipient del microones i barregem la xocolata amb la crema de llet per obtenir-ne una crema de cobertura.
10. Fiquem dins la barreja de xocolata i llet la gelatina perquè es desfaci.
11. Per començar a farcir el pastís, traiem del forn el pa de pessic i el tallem epr la meitat, de forma longitudinal.
12. Pintem la superfície d'una meitat del pa de pessic amb la melmelada de gerds amb gelatina i tapem aquesta superfície amb l'altra meitat.
13. Cobrim el pastís amb la barreja de crema de llet i xocolata. El posem a la nevera perquè es refredi, fins que quedi consistent la cobertura de xocolata.
14. Finalment, decorem el pastís amb les fruites del bosc, els alcagenges i les nous garapinyades.