Pastís de xocolata i taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Alba Roig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • Per al pastís de taronja:
  • 60 g de mantega pomada
  • ratlladura de 2 taronges
  • 185 g de mató
  • 60 g de sucre
  • 2 ous
  • 30 g de farina
  • Per al pastís de xocolata:
  • 185 g de cobertura de xocolata
  • 45 g de mantega
  • 2 ous
  • 185 g de sucre
  • 90 g de farina
  • ratlladura de taronja
  • 1 gelat de coco (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer el pastís de taronja, poseu en un bol els ous i el sucre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, en un altre bol, poseu la mantega, el mató i la ratlladura de taronja i barregeu-ho tot amb el batedor. Seguidament afegiu-hi la farina, els ous batuts i el sucre, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu la massa en una mànega.

Per fer el pastís de xocolata, poseu en un bol el sucre i els ous i tritureu-ho amb el túrmix. Després, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i la mantega i deixeu-ho fondre al microones. Quan la xocolata estigui fosa, afegiu-la al bol del sucre i els ous, remeneu-ho tot bé amb una espàtula. Finalment poseu-hi la farina, tritureu-ho amb el túrmix i poseu la massa en una altra mànega.

Tot seguit, poseu en un motllo una capa de massa de xocolata, cobriu-la amb una capa de massa de taronja, poseu-hi una mica més de massa de xocolata per sobre, i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.

I ja per acaber, desemmotlleu el pastís, poseu-ne un tall en un plat i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco i una mica de ratlladura de taronja.