Pastís de xocolata amb anís estrellat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baixas , Barcelona
INGREDIENTS
- 750 g de pasta brisa
- 1 pa de pessic
- 250 g de xocolata
- 175 g de nata líquida
- 15 g d'anís estrellat
- 35 g de mantega
- 1 cafè exprés
PREPARACIÓ
Poseu la nata líquida en un cassó perquè arrenqui el bull i poder fer una infusió d'anís.
Mentrestant, estireu la pasta brisa (es compra feta) amb un corró. Un cop estirada, marqueu-la amb el motlle i talleu-la. Poseu la pasta al motlle i col·loqueu-lo a la safata d'anar al forn. Punxeu la pasta amb una forquilla. Un cop la nata hagi bullit afegiu-hi l'anís estrellat. Pel que fa a la pasta, deixeu-la reposar i coeu-la al forn 1 hora a 180 graus, fins que agafi un color daurat. Aprofiteu per desfer la xocolata al bany maria. Després incorporeu la infusió a la xocolata ben a poc a poc. La textura ha de ser cremosa. Sense deixar de remenar, acabeu-hi de tirar la resta de la nata. Deixeu reposar la trufa una mica i després barregeu-hi la mantega, tot vigilant que no s'hi facin grumolls. Quan la pasta brisa estigui cuita, separeu-la del motlle. Després remulleu una base de pa de pessic amb cafè i poseu-la sobre la pasta brisa. A continuació tireu-hi la trufa i deixeu-ho refredar. Ja per acabar, decoreu el pastís amb anís estrellat i una mica de pa d'or.
Mentrestant, estireu la pasta brisa (es compra feta) amb un corró. Un cop estirada, marqueu-la amb el motlle i talleu-la. Poseu la pasta al motlle i col·loqueu-lo a la safata d'anar al forn. Punxeu la pasta amb una forquilla. Un cop la nata hagi bullit afegiu-hi l'anís estrellat. Pel que fa a la pasta, deixeu-la reposar i coeu-la al forn 1 hora a 180 graus, fins que agafi un color daurat. Aprofiteu per desfer la xocolata al bany maria. Després incorporeu la infusió a la xocolata ben a poc a poc. La textura ha de ser cremosa. Sense deixar de remenar, acabeu-hi de tirar la resta de la nata. Deixeu reposar la trufa una mica i després barregeu-hi la mantega, tot vigilant que no s'hi facin grumolls. Quan la pasta brisa estigui cuita, separeu-la del motlle. Després remulleu una base de pa de pessic amb cafè i poseu-la sobre la pasta brisa. A continuació tireu-hi la trufa i deixeu-ho refredar. Ja per acabar, decoreu el pastís amb anís estrellat i una mica de pa d'or.