Pastís de xocolata amb anís estrellat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Baixas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Baixas , Barcelona

INGREDIENTS

  • 750 g de pasta brisa
  • 1 pa de pessic
  • 250 g de xocolata
  • 175 g de nata líquida
  • 15 g d'anís estrellat
  • 35 g de mantega
  • 1 cafè exprés

PREPARACIÓ

Poseu la nata líquida en un cassó perquè arrenqui el bull i poder fer una infusió d'anís.
Mentrestant, estireu la pasta brisa (es compra feta) amb un corró. Un cop estirada, marqueu-la amb el motlle i talleu-la. Poseu la pasta al motlle i col·loqueu-lo a la safata d'anar al forn. Punxeu la pasta amb una forquilla. Un cop la nata hagi bullit afegiu-hi l'anís estrellat. Pel que fa a la pasta, deixeu-la reposar i coeu-la al forn 1 hora a 180 graus, fins que agafi un color daurat. Aprofiteu per desfer la xocolata al bany maria. Després incorporeu la infusió a la xocolata ben a poc a poc. La textura ha de ser cremosa. Sense deixar de remenar, acabeu-hi de tirar la resta de la nata. Deixeu reposar la trufa una mica i després barregeu-hi la mantega, tot vigilant que no s'hi facin grumolls. Quan la pasta brisa estigui cuita, separeu-la del motlle. Després remulleu una base de pa de pessic amb cafè i poseu-la sobre la pasta brisa. A continuació tireu-hi la trufa i deixeu-ho refredar. Ja per acabar, decoreu el pastís amb anís estrellat i una mica de pa d'or.