Pastís de verdures de primavera

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal de la Plaça

INGREDIENTS

  • 3 carabassons
  • 2 pastanagues
  • 3 porros
  • 3 cebes
  • 1 manat d'espinacs
  • 4 fulles de bleda
  • 4 ous
  • 1 got de crema de llet
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • sal, pebre
  • orenga
  • 125 g de formatge ratllat
  • salsa beixamel
  • 4 cullerades de maionesa

PREPARACIÓ

Poseu l'oli d'oliva a escalfar en una cassola, i un cop calent, daureu-hi una mica la ceba picada.
Afegiu-hi les pastanagues i els porros tallats a rodanxes i sofregiu-les força estona (són les verdures que costen més de coure). Quan estiguin al punt, tireu-hi els carabassons, també tallats a rodanxes, i els espinacs i les bledes tallades a trossos petits. Salpebreu-ho, poseu-hi orenga, i deixeu-ho coure uns 15 minuts, fins que totes les verdures estiguin ben toves.

Ja fora del foc, tireu-hi la crema de llet i remeneu-ho perquè es refredi una mica. Afegiu-hi els ous, barregeu-ho bé i bateu-ho amb una batedora. Folreu un motlle rectangular i allargat amb paper "film" transparent, ompliu-lo amb les verdures, i tapeu-lo també amb paper "film". Coeu-lo al forn al bany maria, a 180 graus i uns 50 minuts.

Traieu el pastís del forn i deixeu-lo refredar. Talleu-lo i poseu els talls al plat. Tot seguit, unteu la superfície del pastís amb salsa beixamel barrejada amb maionesa, i escampeu-hi formatge ratllat pel damunt. Decoreu el plat amb pastanaga i carabassó cuits al vapor. I finalment, gratineu-lo al forn uns 5 minuts.