Pastís de TV3

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Claudi Uñó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró

INGREDIENTS

  • Per a la confitura de taronja:
  • 3 taronges
  • 100 g de sucre
  • 40 g de mantega
  • Per a les planxes de cacau sense farina:
  • 350 g de clares
  • 375 g de sucre
  • 240 g de rovells
  • 110 g de cacau en pols
  • 50 g de pols d'ametlla
  • Per al bany brillant de cacau:
  • 480 g de nata líquida
  • 100 g d'aigua
  • 10 fulls de gelatina
  • 120 g de sucre
  • 250 g de cacau en pols

PREPARACIÓ

Per fer la confitura de taronja, bulliu les taronges senceres en un cassó amb aigua durant una hora.
Després, deixeu-les refredar, talleu-les a quarts i caramel·litzeu-les durant 5 minuts en una paella amb sucre i mantega. Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

Per fer les planxes de cacau, poseu en un bol les clares d'ou i el sucre i munteu-les a punt de neu. A continuació, afegiu-hi de mica en mica els rovells, el cacau i la pols d'ametlla i remeneu-ho bé. Tot seguit, cobriu 4 fulls de paper sulfuritzat amb aquesta massa, estireu-les bé, poseu-les sobre una safata i deixeu-les coure al forn a màxima potència durant uns 7 minuts.

Per fer el bany de cacau, poseu en un cassó la nata líquida i l'aigua. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi el cacau i la gelatina, ja remullada, remeneu-ho bé amb un batedor, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera durant una hora.

I ja per acabar, cobriu les planxes de cacau amb la confitura de taronja, poseu-les una sobre l'altra i finalment cobriu l'última planxa amb el bany de cacau.
Anar al contingut