Pastís de préssec amb crema d'ametlles

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Bach

INGREDIENTS

  • 4 préssecs
  • 4 cullerades d'ametlla en pols
  • 4 cullerades de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 1 got de nata líquida
  • melmelada de préssec Per a la pasta brisa:
  • clares i rovells d'ou
  • farina
  • mantega
  • sucre de llustre Per guarnir (opcional):
  • crema anglesa
  • crema de préssecs
  • aiguardent de préssecs

PREPARACIÓ

Poseu la farina i la mantega en un bol i comenceu a treballar-la amb les mans.
Incorporeu-hi 2 ous batuts amb 2 cullerades de sucre i seguiu-la treballant fins que us quedi ben homogènia. Aplaneu-la amb el corró fins fer-la ben fina i poseu-la en un motlle untat amb una mica de mantega. Punxeu la massa amb una forquilla i coeu-la al forn durant 5 minuts. Feu la crema amb els rovells d'ou, 2 o 3 cullerades de sucre, l'ametlla picada i una mica de crema de llet. Un cop estigui ben batuda i lligada, aboqueu-la sobre la massa i acabeu-la de decorar amb làmines de préssec amb almíbar. Torneu-ho a posar al forn 25 minuts més a 180º, i abans de servir el pastís, decoreu-lo amb melmelada de préssec.