Pastís de poma i gelat de vainilla

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bulli-Taller, Barcelona

INGREDIENTS

  • pasta de full (comprada)
  • gelat de vainilla (comprat)
  • mantega
  • sucre
  • festucs verds Per a la crema d'ametlles:
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 2 ous
  • 100 g d'ametlles en pols
  • 5 g d'ametlla amarga
  • 200 g de crema pastissera
  • 1 copa de rom
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la mantega i el sucre en un bol i bateu-ho.
Després incorporeu-hi els ous un per un mentre ho aneu batent. A continuació, afegiu-hi les ametlles i les ametlles amargues en pols i barregeu-ho. Incorporeu-hi un polsim de sal i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi la crema pastissera i barregeu-ho. Finalment, incorporeu-hi la copa de rom i barregeu-ho fins que assoleixi una textura cremosa. Deixeu-ho reposar una hora a la nevera. Per fer el pastís de poma, estireu la pasta de full i talleu-ne un cercle amb un "tallapastes". Després poseu el cercle amb el motllo a l'interior d'una plata de forn. Incorporeu-hi la crema d'ametlles al damunt mirant que no toqui els extrems del motllo. Seguidament, afegiu-hi el sucre en gra i dos trossets de mantega i poseu-ho al forn a 170 graus. Quan retireu el pastís del forn, deixeu-lo refredar. Després traieu el motllo, poseu el pastís en un plat i afegiu-hi una mica de salsa de iogurt al voltant, que prèviament haureu fet amb iogurt natural i xarop (barreja de sucre i aigua amb la mateixa quantitat). Incorporeu-hi els festucs triturats al damunt. I ja per acabar, poseu una bola de gelat de vainilla i una mica de menta fresca a sobre del pastís.