Pastís de poma Golden

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Oriol Balaguer, Barcelona

INGREDIENTS

  • 5 pomes golden
  • 80 g de sucre
  • el suc d'una llimona
  • 4 fulls de gelatina
  • pasta fullada o pasta filo
  • 20 g de mantega
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les a daus de diferents mides.
A continuació, poseu-les en cassó, afegiu-hi el sucre, el suc de llimona i coeu-ho a foc lent durant 10 o 12 minuts. Quan la poma estigui cuita, poseu-hi una mica de sal i les làmines de gelatina, que haureu tingut 10 minuts en aigua molt freda.

Mentrestant, estireu la làmina de pasta filo, unteu-la amb mantega mig desfeta. Folreu el motllo amb la pasta filo ben arrugada i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 15 minuts.

Finalment, poseu la poma cuita dins del motllo on teniu la pasta filo ja cuita, aplaneu-la i congeleu-ho. Un cop estigui congelat, desemmotlleu-ho, tireu-hi el sucre per sobre i cremeu-ho amb el bufador o amb la pala de cremar.