Pastís de poma Golden
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Balaguer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Oriol Balaguer, Barcelona
INGREDIENTS
- 5 pomes golden
- 80 g de sucre
- el suc d'una llimona
- 4 fulls de gelatina
- pasta fullada o pasta filo
- 20 g de mantega
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les a daus de diferents mides.
A continuació, poseu-les en cassó, afegiu-hi el sucre, el suc de llimona i coeu-ho a foc lent durant 10 o 12 minuts. Quan la poma estigui cuita, poseu-hi una mica de sal i les làmines de gelatina, que haureu tingut 10 minuts en aigua molt freda.
Mentrestant, estireu la làmina de pasta filo, unteu-la amb mantega mig desfeta. Folreu el motllo amb la pasta filo ben arrugada i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 15 minuts.
Finalment, poseu la poma cuita dins del motllo on teniu la pasta filo ja cuita, aplaneu-la i congeleu-ho. Un cop estigui congelat, desemmotlleu-ho, tireu-hi el sucre per sobre i cremeu-ho amb el bufador o amb la pala de cremar.
A continuació, poseu-les en cassó, afegiu-hi el sucre, el suc de llimona i coeu-ho a foc lent durant 10 o 12 minuts. Quan la poma estigui cuita, poseu-hi una mica de sal i les làmines de gelatina, que haureu tingut 10 minuts en aigua molt freda.
Mentrestant, estireu la làmina de pasta filo, unteu-la amb mantega mig desfeta. Folreu el motllo amb la pasta filo ben arrugada i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 15 minuts.
Finalment, poseu la poma cuita dins del motllo on teniu la pasta filo ja cuita, aplaneu-la i congeleu-ho. Un cop estigui congelat, desemmotlleu-ho, tireu-hi el sucre per sobre i cremeu-ho amb el bufador o amb la pala de cremar.