Pastís de poma amb canyella

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a les pomes:
  • 6 pomes golden madures
  • 1 culleradeta de canyella
  • 50 g de sucre moreno
  • Per a la crema pastissera:
  • 4 rovells i 2 ous
  • 600 ml de llet
  • 150 g de sucre moreno
  • 60 g de farina de blat de moro
  • 1 canonet de canyella
  • pell de llimona
  • Per decorar-la:
  • 10 g de pectina de poma en pols
  • 30 ml d'aigua
  • 1 cullerada de confitura d'albercoc
  • Per a la massa base:
  • 180 g de mantega
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de sucre en pols
  • 1 culleradeta de sal fina
  • 1 rovell d'ou
  • 5 cl de llet

PREPARACIÓ

1. Pelem les pomes i les anem tallant. Les marinem en un bol amb sucre i canyella, i ho barregem bé. En reservem uns trossos per al guarniment.

2. Tapem les pomes amb paper de film i cap a la nevera durant dues hores.

3. Preparem la massa. L'estenem amb un corró. Posem farina al motlle, i després la massa al damunt. Hi ha un truc perquè no pugi la massa: punxar-la amb una forquilla. Per estar més segurs encara que no agafa volum, hi posem paper de plata per sobre amb uns cigrons, que faran de pes. I cap al forn, a 180 graus al voltant d'uns 10 minuts.

4. Barregem el sucre moreno amb la farina. Hi afegim 4 rovells d'ou i 2 ous sencers. Ho continuem remenant tot. Traiem la massa de la nevera i la fem refredar.

5. Mentrestant, hi afegim la llet que hem fet bullir amb la canyella i la pell de llimona. Coem la crema al bany maria durant cinc minuts fins que quedi ben espessa. Hi posem el paper de film pel damunt i cap a la nevera.

6. Tirem la crema damunt la base i l'estenem. Posem més crema a les pomes de farciment i ho barregem en un bol.

7. I ja podem posar les pomes al motlle. Ho decorem amb trossets de poma amb canyella. En un bol amb aigua on hem afegit pectina de poma, hi barregem confitura d'albercoc per donar-li més lluentor.