Pastís de plàtan amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Miracle Serra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les amb vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 1 pastís
- 4 plàtans
- 200 g de sucre
- 250 g de farina
- 1 sobre de llevat
- 100 g de xocolata
- 50 g de cacau en pols pur
- 100 ml de llet
- 4 ous grossos
- 100 g de mantega
- Melmelada d'albercoc
PREPARACIÓ
Per començar, escalfem el forn durant 15 minuts a 180º. Muntem les clares a punt de neu amb la batedora de varetes. En un bol, batem els rovells amb el sucre.
Hi afegim la farina passant-la pel tamís i el cacau en pols. Afegim la llet freda, el llevat en pols i la mantega líquida. Ho barregem bé.
Amb un ganivet, piquem la xocolata a trossets petits. Afegim les clares que hem muntat a punt de neu i la xocolata que hem picat, i ho remenem tot bé, de dalt a baix, amb suavitat.
Tallem 2 plàtans a daus, els enfarinem i els deixem caure dins la massa i deixem de remenar.
Untem el motlle amb la mantega. L'empolsem amb una mica de farina, hi aboquem la barreja i ho posem a coure al forn durant uns 45 minuts a 180º.
Traiem el pastís del forn i el deixem refredar. Tallem els 2 plàtans que ens queden a rodanxes, i les posem per sobre del pastís. Pintem el pastís amb la melmelada d'albercoc triturada, perquè quedi brillant.
Hi afegim la farina passant-la pel tamís i el cacau en pols. Afegim la llet freda, el llevat en pols i la mantega líquida. Ho barregem bé.
Amb un ganivet, piquem la xocolata a trossets petits. Afegim les clares que hem muntat a punt de neu i la xocolata que hem picat, i ho remenem tot bé, de dalt a baix, amb suavitat.
Tallem 2 plàtans a daus, els enfarinem i els deixem caure dins la massa i deixem de remenar.
Untem el motlle amb la mantega. L'empolsem amb una mica de farina, hi aboquem la barreja i ho posem a coure al forn durant uns 45 minuts a 180º.
Traiem el pastís del forn i el deixem refredar. Tallem els 2 plàtans que ens queden a rodanxes, i les posem per sobre del pastís. Pintem el pastís amb la melmelada d'albercoc triturada, perquè quedi brillant.