Pastís de maduixes amb pebre i nata

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 125 g de sucre
  • 300 g de farina
  • 1 cullerada de llevat
  • 75 g de mantega fosa
  • 150 g de iogurt natural
  • un pessic de sal 
  • 750 ml de nata muntada
  • 1 beina de vainilla
  • 100 g de sucre
  • 800 g de maduixes sense fulles i partides per la meitat, i 100 g més per decorar
  • 150 g de sucre
  • 150 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de pebre negre mòlt
  • un pessic de sal
  • Un motlle de pastissos de 19 cm

PREPARACIÓ

Maduixes amb pebre
  1. Traiem les fulles de les maduixes i les partim pel mig.
  2. Posem l'aigua, el sucre i el pebre negre en un cassó i fem que arrenqui el bull.
  3. Remenem fins que el sucre s'hagi dissolt del tot. Ho traiem del foc, hi afegim les maduixes i ho deixem refredar a la nevera fins que ens faci falta. 

Pa de pessic 
  1. Escalfem el forn a 160° i fonem la mantega.
  2. Batem els ous amb el sucre fins que la barreja quedi espessa, de color clar i escumosa.
  3. Hi incorporem la mantega fosa i el iogurt.
  4. En un altre bol, barregem els ingredients secs i tot seguit els incorporem als ous. No s'ha de remenar gaire, perquè ens quedaria un pastís massa dens.
  5. Coem la massa 45 minuts o fins que hi clavem una broqueta i en surti neta. Si el pastís es torra massa de pressa, el podem tapar amb paper de plata. El traiem del motlle i el posem en una safata de reixeta.
  6. El deixem refredar 30 minuts i el tallem en 3 parts. Si tenim una plata amb la vora alta, podem posar-hi el pastís sencer cap per avall i fer servir la vora de la plata de guia per tallar-lo amb el ganivet en línia recta. La part superior en forma de cúpula la podem descartar.
  7. Repetim el procés per obtenir 3 capes de pastís. Tallem pel mig la beina de vainilla i en traiem les llavors amb el ganivet. Les afegim a la nata.
  8. ​Muntem la nata amb el sucre i la vainilla fins que quedi prou ferma per recobrir-hi el pastís.
​ 
Muntatge del pastís 
  1. Muntem el pastís posant la part superior del pa de pessic a sota (així la part de sota quedarà al capdamunt i el pastís tindrà un acabat llis). 
  2. Amb una brotxa de pastisseria, untem el pa de pessic generosament amb el xarop de sucre.
  3. Escampem una quarta part de la nata sobre el pa de pessic. Hi afegim un terç de les maduixes macerades.
  4. Ho repetim dues vegades.
  5. Recobrim el pastís amb les maduixes fresques.
  6. Escampem la resta de la nata sobre els costats.
  7. Servim el pastís durant els 2 dies següents. 
 
Per avançar feina
Les maduixes amb el xarop es poden fer abans.
El pa de pessic es pot fer un dia abans i es pot embolicar amb paper de plàstic un cop refredat.
 
Consells
Si no voleu aplicar la nata als costats amb la mànega, escampeu-la amb una espàtula o un ganivet gros. Si el submergiu en aigua calenta, us quedarà un acabat més llis.