Pastís de llimona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana

INGREDIENTS

  • pasta de full
  • 3 llimones
  • 120 g de mantega
  • 550 g sucre
  • 6 ous
  • canyella
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ


1.- A foc lent, bullim el suc de les llimones, la ratlladura de llimona i 250 g de sucre. Ho colem i ho refredem.



2.- Separem 4 clares d'ou i batem el rovells més 2 ous sencers.



3.- Posem un bol sobre d'un pot amb aigua al foc i hi tirem un polsim de sal, els daus de mantega freda i els ous batuts. Ho avoquem tot de cop, sense deixar de remenar i hi afegim la llimona amb sucre freda. Un cop ens ha quedat espès, posem aquesta crema homogènia dins d'una mànega pastissera i ho deixem refredar.



4.- Cobrim un motlle amb la pasta de full, hi posem una mica de sucre per sobre i la punxem amb una forquilla. Seguidament la posem al forn a 180 graus durant 20 minuts.



5.- Fem l'almívar amb 75 g d'aigua, 300 g sucre i la merenga amb les 4 clares d'ou i un polsim de sal. Batem les clares amb la sal amb una batedora de varetes mentre bull l'aigua i el sucre. Quan les clares estiguin a punt de neu, de mica en mica i, sense deixar de batre, hi afegim l'almívar.



6.- Posem la crema sobre la pasta de full. Ho guarnim amb la merenga repartida per sobre i li donem forma amb la punta dels dits. Ho rematem amb ratlladura de llimona per sobre.