Pastís de llimona

INGREDIENTS

  • pasta de full
  • 3 llimones
  • 120 g de mantega
  • 550 g sucre
  • 6 ous
  • canyella
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

  1. A foc lent, bullim el suc de les llimones, la ratlladura de llimona i 250 g de sucre. Ho colem i ho refredem.
  2. Separem 4 clares d'ou i batem el rovells més 2 ous sencers.
  3. Posem un bol sobre d'un pot amb aigua al foc i hi tirem un polsim de sal, els daus de mantega freda i els ous batuts. Ho avoquem tot de cop, sense deixar de remenar i hi afegim la llimona amb sucre freda. Un cop ens ha quedat espès, posem aquesta crema homogènia dins d'una mànega pastissera i ho deixem refredar.
  4. Cobrim un motlle amb la pasta de full, hi posem una mica de sucre per sobre i la punxem amb una forquilla. Seguidament la posem al forn a 180 graus durant 20 minuts.
  5. Fem l'almívar amb 75 g d'aigua, 300 g sucre i la merenga amb les 4 clares d'ou i un polsim de sal. Batem les clares amb la sal amb una batedora de varetes mentre bull l'aigua i el sucre. Quan les clares estiguin a punt de neu, de mica en mica i, sense deixar de batre, hi afegim l'almívar.
  6. Posem la crema sobre la pasta de full. Ho guarnim amb la merenga repartida per sobre i li donem forma amb la punta dels dits. Ho rematem amb ratlladura de llimona per sobre.
Anar al contingut