Pastís de llimona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Rodríguez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La gelatina, que pot ser d'origen animal o vegetal, és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 unitat de pasta brisa cuita de 21cm
  • 3 llimones
  • 195 g de sucre
  • 150 g de nata
  • 4 ous
  • 1 rovell d'ou
  • Per al guarniment:
  • 300 g de maduixots
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'aigua mineral
  • 2 fulles de gelatina

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfem el forn a 120 graus. Ratllem la pell de la llimona.

Tallem les llimones per la meitat i en fem suc. Ho reservem. En un bol barregem manualment, amb varetes, els ous, el rovell i el sucre.

Hi afegim el suc de les llimones amb les pells ratllades i la nata. Ho coem al bany maria, al foc, a 40 graus (termòmetre).

Ho colem directament dins el motlle de pasta brisa i ho coem al forn a 120 graus durant 30 minuts (o bé fins que el pastís arribi als 63º).

Ho refredem durant un mínim de 7 hores a la nevera. Mentrestant, fem el guarniment. Rehidratem gelatina 15 minuts (en remull). Tallem els maduixots a daus. Bullim l'aigua i el sucre, durant 3 minuts. Hi afegim els maduixots, prèviament nets, i la gelatina. Retirem el cassó del foc (els maduixots es couen amb l'escalfor).

Deixem refredar a la nevera durant una hora i mitja i guarnim el pastís amb els maduixots sucosos.