Pastís de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Rodríguez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La gelatina, que pot ser d'origen animal o vegetal, és un aliment molt ric en proteïnes i que no té greixos ni colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 unitat de pasta brisa cuita de 21cm
- 3 llimones
- 195 g de sucre
- 150 g de nata
- 4 ous
- 1 rovell d'ou
- Per al guarniment:
- 300 g de maduixots
- 100 g de sucre
- 100 g d'aigua mineral
- 2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfem el forn a 120 graus. Ratllem la pell de la llimona.
Tallem les llimones per la meitat i en fem suc. Ho reservem. En un bol barregem manualment, amb varetes, els ous, el rovell i el sucre.
Hi afegim el suc de les llimones amb les pells ratllades i la nata. Ho coem al bany maria, al foc, a 40 graus (termòmetre).
Ho colem directament dins el motlle de pasta brisa i ho coem al forn a 120 graus durant 30 minuts (o bé fins que el pastís arribi als 63º).
Ho refredem durant un mínim de 7 hores a la nevera. Mentrestant, fem el guarniment. Rehidratem gelatina 15 minuts (en remull). Tallem els maduixots a daus. Bullim l'aigua i el sucre, durant 3 minuts. Hi afegim els maduixots, prèviament nets, i la gelatina. Retirem el cassó del foc (els maduixots es couen amb l'escalfor).
Deixem refredar a la nevera durant una hora i mitja i guarnim el pastís amb els maduixots sucosos.
Tallem les llimones per la meitat i en fem suc. Ho reservem. En un bol barregem manualment, amb varetes, els ous, el rovell i el sucre.
Hi afegim el suc de les llimones amb les pells ratllades i la nata. Ho coem al bany maria, al foc, a 40 graus (termòmetre).
Ho colem directament dins el motlle de pasta brisa i ho coem al forn a 120 graus durant 30 minuts (o bé fins que el pastís arribi als 63º).
Ho refredem durant un mínim de 7 hores a la nevera. Mentrestant, fem el guarniment. Rehidratem gelatina 15 minuts (en remull). Tallem els maduixots a daus. Bullim l'aigua i el sucre, durant 3 minuts. Hi afegim els maduixots, prèviament nets, i la gelatina. Retirem el cassó del foc (els maduixots es couen amb l'escalfor).
Deixem refredar a la nevera durant una hora i mitja i guarnim el pastís amb els maduixots sucosos.