Pastís de formatge

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pastís de formatge
  • Per a la pasta brisa:
  • 185 g farina
  • 60 ml aigua
  • 100 g mantega
  • Per al farciment:
  • 400 g formatge fresc
  • 3 ous
  • 20 g panses de Corint
  • 75 g sucre
  • 6 g llevat
  • 15 g farina de blat de moro
  • Per al guarniment:
  • fruites vermelles (móres, gerds, maduixes)
  • melmelada de maduixa

PREPARACIÓ

1. Comencem fent la massa per a la pasta brisa: en un bol, barregem la farina amb l'aigua. Anem treballant aquesta barreja amb les mans.

2. Hi anem afegint, a continuació, la mantega, i l'anem integrant a poc a poc a la barreja d'aigua i farina.

3. Fem una bola amb la massa que hem preparat i l'emboliquem amb paper film.

4. La deixem reposar a la nevera durant una hora.

5. Espolsem una miqueta de farina damunt del marbre i estirem a sobre la massa, amb un corró.

6. Untem el motlle que farem servir per al nostre pastís amb mantega, perquè no se'ns hi enganxi la massa. Hi escampem una mica de farina al damunt, per la base i les parets del motlle.

7. Traiem l'excés de farina de la massa i la col·loquem dins del motlle. Punxem la massa amb una forquilla perquè no pugi.

8. Tallem l'excés de massa que sobresurt del motlle i hi fem encaixar a sobre un tros de paper d'alumini, fent que la massa quedi ben tapadeta per evitar que pugi i que se'ns dauri. Hi posem un grapadet de mongetes o cigrons a sobre, que facin de pes.

9. Posem la massa al forn, a una temperatura de 180ºC, durant 15 minuts. La massa no quedarà cuita del tot.

10. Posem el formatge fresc en un bol, el tapem amb paper film i el fiquem al microones uns segons perquè s'atemperi i es desfaci una mica.

11. Comencem a batre els ous en un bol, amb un batedor manual.

12. Hi afegim el sucre i ho continuem batent.

13. Remullem les panses en aigua entre 5 i 10 minuts.

14. Hi aboquem ara el llevat i, a continuació, la farina de blat de moro. Ho batem tot bé i hi afegim, també, les panses de Corint que hem remullat.

15. En aquest moment ja hi podem tirar tot el formatge fresc al bol, de cop, i continuem removent-ho bé amb el batedor manual.

16. Aboquem la crema de formatge que hem fet, directament a sobre de la massa que hem fornejat abans.

17. Ja podem posar el nostre pastís de formatge al forn, a 180ºC, durant trenta minutets.

18. Quan hagi passat aquest temps, el deixarem refredar una miqueta i hi anirem posant al damunt unes fruites vermelles (móres, gerds i maduixes).

19. En acabat, hi afegirem una mica de melmelada de maduixes al damunt de les fruites vermelles. Esperem que us agradi!