Pastís de formatge i nous

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Fer la pastisseria a casa es una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en contraposició a la industrial) ja que podem controlar més la qualitat dels ingredients.

INGREDIENTS

  • Per fer la base

     

    un paquet de galetes Maria

    100 g de mantega del Cadí

    80 g de nous 

     

     

    Per al farciment superior

     

    350 g de crema de formatge

    125 g de tupí

    4 rovells blanquejats

    3 clares a punt de neu

    50 g de sucre de llustre

    una beina de vainilla

    sal

     

     

    Per a la cobertura

     

    4 figues

    mel

    llima 

PREPARACIÓ

  1. Triturem 200 g de galetes Maria.
  2. Hi afegim els 100 g de mantega pomada i ho barregem fins a aconseguir una pasta.
  3. Omplim la base d'un motllo amb una capa uniforme de la pasta. Hi afegim els 80 g  de nous trossejades per sobre.
  4. Separem les clares dels rovells de quatre ous en dos bols.
  5. Obrim la beina d'una vainilla i en traiem la polpa. Ho afegim al bol dels rovells d'ou.
  6. Blanquegem els rovells d'ou amb la vainilla i els 50 g de sucre de llustres amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
  7. Muntem tres clares a punt de neu amb un pessic de sal.
  8. Barregem en un bol 350 g de crema de formatge amb 125 g de tupí.
  9. Afegim aquesta barreja al bol dels rovells blanquejats. Ho barregem.
  10. Hi afegim les clares a punt de neu barrejant-t'ho poc a poc.
  11. Posem la crema resultant al motllo i ho enfornem 30 minuts a 160º.
  12. Tallem quatre figues i les posem a sobre del pastís amb uns filets i gotes de mel i ratlladura de llima.