Pastís de formatge amb gelat de malvasia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
INGREDIENTS
- Per a la galeta:
- 125 g de farina
- 60 g de mantega
- 25 g de sucre moreno
- Pastís de formatge:
- 250 g de formatge fresc
- 50 g de mantega
- 2 ous
- 80 g de sucre
- 30 g de farina
- 40 panses remullades en Moscatell
- gelat de Malvasia
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol les clares i la meitat del sucre i munteu-les a punt de neu amb un batedor.
A continuació, poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i barregeu-ho bé amb el batedor. Seguidament, afegiu-hi la mantega pomada i el formatge fresc i torneu-ho a barrejar amb el batedor. Després, poseu-hi la farina i les panses i torneu-ho a barrejar.
Finalment, incorporeu-hi les clares muntades i remeneu-ho tot bé amb una cullera.
Per fer el pastís de formatge, poseu la massa dins un motllo prèviament untat amb mantega i farina i deixeu-lo coure al forn durant 45 minuts a 170 graus.
Per fer la galeta, poseu en un bol la farina i la mantega pomada i barregeu-ho bé amb les mans. Tot seguit, afegiu-hi el sucre moreno, barregeu-ho bé, cobriu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant una estona.
Després, estireu-la amb un corró, talleu-la en forma de rectangles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, emplateu la galeta, poseu-hi un tall de pastís de formatge al costat i guarniu el plat amb una bola de gelat de Malvasia.
A continuació, poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i barregeu-ho bé amb el batedor. Seguidament, afegiu-hi la mantega pomada i el formatge fresc i torneu-ho a barrejar amb el batedor. Després, poseu-hi la farina i les panses i torneu-ho a barrejar.
Finalment, incorporeu-hi les clares muntades i remeneu-ho tot bé amb una cullera.
Per fer el pastís de formatge, poseu la massa dins un motllo prèviament untat amb mantega i farina i deixeu-lo coure al forn durant 45 minuts a 170 graus.
Per fer la galeta, poseu en un bol la farina i la mantega pomada i barregeu-ho bé amb les mans. Tot seguit, afegiu-hi el sucre moreno, barregeu-ho bé, cobriu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant una estona.
Després, estireu-la amb un corró, talleu-la en forma de rectangles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, emplateu la galeta, poseu-hi un tall de pastís de formatge al costat i guarniu el plat amb una bola de gelat de Malvasia.