Pastís de formatge amb gelat de malvasia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

INGREDIENTS

  • Per a la galeta:
  • 125 g de farina
  • 60 g de mantega
  • 25 g de sucre moreno
  • Pastís de formatge:
  • 250 g de formatge fresc
  • 50 g de mantega
  • 2 ous
  • 80 g de sucre
  • 30 g de farina
  • 40 panses remullades en Moscatell
  • gelat de Malvasia

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol les clares i la meitat del sucre i munteu-les a punt de neu amb un batedor.

A continuació, poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i barregeu-ho bé amb el batedor. Seguidament, afegiu-hi la mantega pomada i el formatge fresc i torneu-ho a barrejar amb el batedor. Després, poseu-hi la farina i les panses i torneu-ho a barrejar.

Finalment, incorporeu-hi les clares muntades i remeneu-ho tot bé amb una cullera.

Per fer el pastís de formatge, poseu la massa dins un motllo prèviament untat amb mantega i farina i deixeu-lo coure al forn durant 45 minuts a 170 graus.

Per fer la galeta, poseu en un bol la farina i la mantega pomada i barregeu-ho bé amb les mans. Tot seguit, afegiu-hi el sucre moreno, barregeu-ho bé, cobriu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant una estona.

Després, estireu-la amb un corró, talleu-la en forma de rectangles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, emplateu la galeta, poseu-hi un tall de pastís de formatge al costat i guarniu el plat amb una bola de gelat de Malvasia.
Anar al contingut