Pastís de dues xocolates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • 4 ous

    150 g de sucre 

    125 g de mantega

    125 g oli de gira-sol

    220 g de farina sense gluten

    25 g de llet

    sal

     

    100 g d'avellana torrada

    1 rajola de xocolata blanca

    1 rajola de xocolata negra

    4 làmines de gelatina neutra

    rom

PREPARACIÓ

1.      Separem les clares dels rovells.

2.      Blanquegem els rovells fins que en dupliquem el volum dins d'un bol amb l'ajuda de les varetes elèctriques.

3.      Batem les clares a punt de neu amb les varetes elèctriques tot afegint-hi un polsim de sal.

4.      Desfem la mantega dins els rovells.

5.      Afegim la llet al bol dels rovells.

6.      Hi afegim farina, de mica en mica, fins que quedi compactat. 

7.      Amb una espàtula (o llengua), hi incorporem les clares muntades. 

8.      Ho emmotllem i ho posem al forn a 180 graus durant 30 minuts.

9.      Passats els 30 minuts, ho traiem i ho deixem refredar.

10. Piquem les avellanes. 

11. Preparem dues olles petites i bols de vidre per fer un bany maria.

12. Hidratem les 4 làmines de gelatina amb aigua freda.

13. En una de les olles, hi desfem una rajola de xocolata blanca i a l'altra, hi desfem la de xocolata negra. 

14. Un cop desfetes, afegim un rajolí de rom i una mica d'aigua a cada bany maria i les gelatines. Ho remenem.

15. Pintem el pastís amb les xocolates, primer la negra,  espolsem la meitat d'avellana, deixem que qualli una mica i després hi afegim la xocolata blanca, i més avellanes per acabar de guarnir el pastís.