Pastís de castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eulàlia Purtí
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La castanya és un fruit sec molt peculiar ja que per la seva composició nutricional s'assembla més a un aliment feculent.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de castanyes (crues o torrades)
  • 150 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 3 ous
  • 100 g de cobertura de xocolata

PREPARACIÓ

Per començar, si les castanyes són crues, feu-los un tall a la pell, bulliu-les durant 45 minuts i després peleu-les.

Si són torrades, peleu-les i bulliu-les durant 15 minuts.

A continuació, poseu les castanyes en un bol i tritureu-les amb el túrmix. Quan estiguin força triturades afegiu-hi el sucre i torneu-ho a triturar tot junt. Quan ja estigui tot ben triturat, poseu-hi la mantega, prèviament fosa al bany maria, i torneu-ho a triturar.

Després, separeu els rovells de les clares i munteu les clares a punt de neu.

Tot seguit, afegiu els rovells a la barreja de castanyes, sucre i mantega i barregeu-ho bé. Després, afegiu-hi les clares muntades, torneu-ho a barrejar fins que quedi una massa uniforme, poseu-la dins d'un motlle prèviament untat amb mantega i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant una hora.

Finalment, desfeu la xocolata al bany maria, desemmotlleu el pastís, cobriu-lo amb la xocolata i deixeu-ho refredar fins que la xocolata sigui dura.

I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i guarniu el plat amb un parell de castanyes.
Anar al contingut