Pastís de castanyes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Isabel Márquez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sala

INGREDIENTS

  • 300 g de pasta de castanya
  • 2 ous
  • 50 g de nata líquida
  • Pasta per farcir:
  • 60 g de clares d'ou
  • 30 g de sucre
  • 110 g ametlla en pols
  • 110 g de sucre en pols
  • Per guarnir:
  • ametlles crues trossejades
  • sucre en pols

PREPARACIÓ

Barregeu en un bol el puré de castanyes (es compra fet) i la nata líquida.
Afegiu-hi els ous i seguiu-ho remenant fins que n'obtingueu una pasta ben cremosa. Folreu un motlle amb la pasta brisa (es compra feta) i ompliu-lo amb la crema de castanyes.Munteu les clares i el sucre en un bol. Un cop muntades, barregeu-hi el sucre llustre i incorporeu-hi l'ametlla en pols. Barregeu-ho bé. Tot seguit, acabeu d'omplir el motlle amb l'ajuda d'una mànega pastissera. Espolseu-hi avellanes o ametlles trossejades pel damunt i poseu-lo al forn. La cocció ha de ser de 40 minuts a 180 graus. Un cop el pastís ja estigui fred, espolseu-hi sucre llustre pel damunt i ja el podreu portar a taula.