Pastís de carn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de vedella i xai són riques en ferro i en vitamines com la B12, uns nutrients que ajuden a formar i mantenir els glòbuls vermells.

INGREDIENTS

  • 500 g de vedella picada magra
  • 250g de carn picada de xai
  • 8 patates Monalisa
  • 200 g de parmesà
  • 2 grans d'all
  • una ceba
  • una pastanaga
  • 2 tronxos d'api
  • un rajolí de vinagre
  • un pols de sucre
  • 6 tomàquets ratllats
  • una copa de vi negre
  • una mica de julivert fresc
  • farigola
  • sal
  • pebre negre
  • dues cullerades de mantega
  • 120 g de nata (35 % de matèria greixosa)
  • un got de brou de pollastre

PREPARACIÓ

1. Ratllem la ceba, l'all i la pastanaga. Ho posem a foc lent.



2. Barregem les dues carns en un bol i les salpebrem.



3. Un cop ha suat, hi tirem tota la carn. La separem amb una espàtula de fusta. Hi afegim un pols de sal i ho fem coure.



4. Quan estigui cuit, hi tirem el vi. I quan s'assequi el vi, hi afegim un tomàquet ratllat i també l'api tallat a quadradets. Hi tirem el julivert, el pebre, la farigola i que faci xup-xup amb unes gotes de vinagre.



5. Per fer el puré, tallem les patates a daus petits. Les bullim amb sal uns 20 minuts. Aixafem les patates ja bullides. Hi afegim el got de brou de pollastre, mig got de nata, la mantega pomada i el parmesà ratllat. Posem el puré dins una mànega pastissera.



6. Ho posem a la safata de la carn. Cobrim la carn amb el puré i ho enfornem a 180 graus de 15 a 20 min.



7. Quan ho traiem del forn, hi afegim una mica de julivert tallat per sobre i ho servim.