Pastís de carn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella i xai són riques en ferro i en vitamines com la B12, uns nutrients que ajuden a formar i mantenir els glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de vedella picada magra
- 250g de carn picada de xai
- 8 patates Monalisa
- 200 g de parmesà
- 2 grans d'all
- una ceba
- una pastanaga
- 2 tronxos d'api
- un rajolí de vinagre
- un pols de sucre
- 6 tomàquets ratllats
- una copa de vi negre
- una mica de julivert fresc
- farigola
- sal
- pebre negre
- dues cullerades de mantega
- 120 g de nata (35 % de matèria greixosa)
- un got de brou de pollastre
PREPARACIÓ
1. Ratllem la ceba, l'all i la pastanaga. Ho posem a foc lent.
2. Barregem les dues carns en un bol i les salpebrem.
3. Un cop ha suat, hi tirem tota la carn. La separem amb una espàtula de fusta. Hi afegim un pols de sal i ho fem coure.
4. Quan estigui cuit, hi tirem el vi. I quan s'assequi el vi, hi afegim un tomàquet ratllat i també l'api tallat a quadradets. Hi tirem el julivert, el pebre, la farigola i que faci xup-xup amb unes gotes de vinagre.
5. Per fer el puré, tallem les patates a daus petits. Les bullim amb sal uns 20 minuts. Aixafem les patates ja bullides. Hi afegim el got de brou de pollastre, mig got de nata, la mantega pomada i el parmesà ratllat. Posem el puré dins una mànega pastissera.
6. Ho posem a la safata de la carn. Cobrim la carn amb el puré i ho enfornem a 180 graus de 15 a 20 min.
7. Quan ho traiem del forn, hi afegim una mica de julivert tallat per sobre i ho servim.
2. Barregem les dues carns en un bol i les salpebrem.
3. Un cop ha suat, hi tirem tota la carn. La separem amb una espàtula de fusta. Hi afegim un pols de sal i ho fem coure.
4. Quan estigui cuit, hi tirem el vi. I quan s'assequi el vi, hi afegim un tomàquet ratllat i també l'api tallat a quadradets. Hi tirem el julivert, el pebre, la farigola i que faci xup-xup amb unes gotes de vinagre.
5. Per fer el puré, tallem les patates a daus petits. Les bullim amb sal uns 20 minuts. Aixafem les patates ja bullides. Hi afegim el got de brou de pollastre, mig got de nata, la mantega pomada i el parmesà ratllat. Posem el puré dins una mànega pastissera.
6. Ho posem a la safata de la carn. Cobrim la carn amb el puré i ho enfornem a 180 graus de 15 a 20 min.
7. Quan ho traiem del forn, hi afegim una mica de julivert tallat per sobre i ho servim.