Pastís de bolets

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quo Vadis

INGREDIENTS

  • 850 g de bolets variats
  • 1 ceba grossa
  • 5 ous
  • 350 g de nata líquida
  • 200 g de fons de carn
  • 250 g de brou
  • 200 g de mantega
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Poseu a desfer la meitat de la mantega, i quan ja estigui mig desfeta, afegiu-hi la meitat de la ceba picada, i deixeu que es vagi daurant.
Mentrestant, salpebreu els bolets, tallats a trossos petits, barregeu-los amb la ceba ja daurada, remeneu-ho, i deixeu-ho coure. No els hi barregeu tots, deixeu-ne uns quants per fer la salsa. A part, feu bullir 250 g de nata líquida i el fons de carn, i aboqueu-ho als bolets. Remeneu-ho i barregeu-ho amb els ous batuts. A continuació, ompliu un motlle de flam amb la barreja, i feu-ho coure al bany maria, al forn, i durant 50 minuts. Per fer la salsa, desfeu la mantega i daureu-hi l'altra meitat de ceba picada. Quan ja estigui daurada, poseu-hi els bolets, i quan ja estiguin cuits, la resta de nata líquida i el brou de carn. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Passat aquest temps, bateu la salsa amb la batedora, i coleu-la amb el colador xinès.