Pastís d'anxova i patata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 12 filets d'anxoves amb sal
  • 1 gotet de vinagre de vi
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • olives negres

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les amb una forquilla, afegiu-hi l'oli d'oliva,
el vinagre i el pebre i remeneu-ho tot bé. Després, deixeu-ho refredar a la nevera durant un parell d'hores.

A continuació, poseu les anxoves en un plat, amaniu-les amb oli d'oliva, vinagre i pebre i deixeu-les refredar a la nevera durant un parell d'hores.

Tot seguit, peleu els tomàquets, buideu-los i piqueu-los amb un ganivet.

Per fer el pastís, cobriu una cassoleta de fang amb paper film, poseu-hi les anxoves a la base, el tomàquet picat a sobre, cobriu-ho amb el puré de patata, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar una hora més a la nevera.

I ja per acabar, desemmotlleu el pastís, poseu-lo en un plat i guarniu-lo amb les olives negres picades per sobre.