Pastís d'anxova i patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de patates
- 2 tomàquets madurs
- 12 filets d'anxoves amb sal
- 1 gotet de vinagre de vi
- oli d'oliva
- pebre negre
- olives negres
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les amb una forquilla, afegiu-hi l'oli d'oliva,
el vinagre i el pebre i remeneu-ho tot bé. Després, deixeu-ho refredar a la nevera durant un parell d'hores.
A continuació, poseu les anxoves en un plat, amaniu-les amb oli d'oliva, vinagre i pebre i deixeu-les refredar a la nevera durant un parell d'hores.
Tot seguit, peleu els tomàquets, buideu-los i piqueu-los amb un ganivet.
Per fer el pastís, cobriu una cassoleta de fang amb paper film, poseu-hi les anxoves a la base, el tomàquet picat a sobre, cobriu-ho amb el puré de patata, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar una hora més a la nevera.
I ja per acabar, desemmotlleu el pastís, poseu-lo en un plat i guarniu-lo amb les olives negres picades per sobre.
el vinagre i el pebre i remeneu-ho tot bé. Després, deixeu-ho refredar a la nevera durant un parell d'hores.
A continuació, poseu les anxoves en un plat, amaniu-les amb oli d'oliva, vinagre i pebre i deixeu-les refredar a la nevera durant un parell d'hores.
Tot seguit, peleu els tomàquets, buideu-los i piqueu-los amb un ganivet.
Per fer el pastís, cobriu una cassoleta de fang amb paper film, poseu-hi les anxoves a la base, el tomàquet picat a sobre, cobriu-ho amb el puré de patata, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho refredar una hora més a la nevera.
I ja per acabar, desemmotlleu el pastís, poseu-lo en un plat i guarniu-lo amb les olives negres picades per sobre.