Pastís d'aniversari

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pastís d'aniversari
  • Per al pa de pessic:
  • 50 g de farina
  • 8 rovells d'ou
  • 10 clares d'ou
  • 180 g de crema d'ametlles
  • 220 g de sucre glacé
  • 150 g de xocolata negra de cobertura
  • mantega
  • Per a la cobertura:
  • 1/2 got de llet sencera
  • 150 g de xocolata blanca de cobertura
  • 1 beina de vainilla
  • 2 fulls de gelatina
  • Per al farciment:
  • polpa de figues
  • confitura de cireres
  • aiguardent de cireres

PREPARACIÓ

1.Començarem el pastís muntant les clares d'ou.

2.A continuació posem la xocolata al bol, i la tapem amb film. La posem al microones durant dos minuts.

3. Preparem la base del pastís. Posem els rovells d'ou en un bol ample. Els batem i hi afegim crema d'ametlles. També els 50 grams de farina. Tot ben batut.

4.Traiem la xocolata del microones. Quan és ben fosa, la posem al bol. Ho remenem i ja tenim la base.

5.Anem afegint a les clares el sucre glacé, i que es vagi muntant.

6.Ara barregem les clares muntades amb la pasta i ho anem treballant fins que estigui ben barrejat.

7.Untem amb els dits un motlle de vidre. Hi posem una mica de farina. Així ho podrem coure sense problemes. Omplim el motlle només una tercera part perquè pujarà bastant. I al forn, uns 25 minuts a 180 graus.

8.Per fer la cobertura activem la gelatina amb aigua freda. Llet en un cassó i hi afegim els granets de vainilla. Posem la gelatina, ja flexible, a dins de la llet perquè es dissolgui.

9.Després hi afegim la xocolata, i que es vagi desfent.

10.Pel farciment, desfem confitura de cireres amb aiguardent, i ho aboquem a les figues.

11.Tallem el pastís per la meitat ajudant-nos amb dues espàtules, hi posem el farciment i tornem a tapar-lo. Ho muntem al damunt d'una reixa, i hi aboquem la cobertura de xocolata blanca pel damunt. I cap a la nevera!