Pastís d'albergínia i pebrot

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Vidal (jubilada)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi que intervenen en la funció de contracció muscular. A més, si es menja amb pell augmenta molt el seu contingut en fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg d'albergínies
  • 1 kg de pebrot (en conserva o escalivat)
  • 3 ous
  • 200 ml de crema de llet
  • una mica de mantega
  • pebre
  • sal
  • maionesa (opcional)
  • pa torrat (rallat)

PREPARACIÓ

Per començar, escaliveu les albergínies i els pebrots, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a tires i reserveu-los.

A continuació, poseu en un bol les tires de pebrot, els ous, la crema de llet, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.

Tot seguit, unteu un motlle rectangular amb mantega i pa ratllat, poseu-hi una capa d'albergínies, cobriu-la amb la crema de pebrot, poseu-hi una altra capa d'albergínies, torneu-la a cobrir amb crema de pebrot i així successivament fins que ompliu el motlle.

Després, poseu-lo a coure al forn durant 45 minuts a 170 graus. Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.

Per fer la maionesa de pebrot, poseu un bol la maionesa i una mica de pebrot escalivat i tritureu-lo amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pastís i salseu-ho amb la maionesa de pebrot.
Anar al contingut