Pastís d'albergínia i pebrot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Vidal (jubilada)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi que intervenen en la funció de contracció muscular. A més, si es menja amb pell augmenta molt el seu contingut en fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg d'albergínies
- 1 kg de pebrot (en conserva o escalivat)
- 3 ous
- 200 ml de crema de llet
- una mica de mantega
- pebre
- sal
- maionesa (opcional)
- pa torrat (rallat)
PREPARACIÓ
Per començar, escaliveu les albergínies i els pebrots, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a tires i reserveu-los.
A continuació, poseu en un bol les tires de pebrot, els ous, la crema de llet, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, unteu un motlle rectangular amb mantega i pa ratllat, poseu-hi una capa d'albergínies, cobriu-la amb la crema de pebrot, poseu-hi una altra capa d'albergínies, torneu-la a cobrir amb crema de pebrot i així successivament fins que ompliu el motlle.
Després, poseu-lo a coure al forn durant 45 minuts a 170 graus. Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.
Per fer la maionesa de pebrot, poseu un bol la maionesa i una mica de pebrot escalivat i tritureu-lo amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pastís i salseu-ho amb la maionesa de pebrot.
A continuació, poseu en un bol les tires de pebrot, els ous, la crema de llet, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, unteu un motlle rectangular amb mantega i pa ratllat, poseu-hi una capa d'albergínies, cobriu-la amb la crema de pebrot, poseu-hi una altra capa d'albergínies, torneu-la a cobrir amb crema de pebrot i així successivament fins que ompliu el motlle.
Després, poseu-lo a coure al forn durant 45 minuts a 170 graus. Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.
Per fer la maionesa de pebrot, poseu un bol la maionesa i una mica de pebrot escalivat i tritureu-lo amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pastís i salseu-ho amb la maionesa de pebrot.