Pastís cruixent

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'oli de gira-sol és extraordinàriament ric en vitamina E i àcids grassos omega-6, que protegeixen la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 4 ous

    220 g farina sense gluten

    200 g de nata 35%

    150 g de sucre

    125 g de mantega

    125 g d'oli de gira-sol

    25 g de llet

    25 g de cacau en pols

    25 g de cacau en pols desgreixat i sense sucre

    2 làmines de gelatina

    1 rajola de xocolata

    blat de moro torrat

    sal

     

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares dels rovells.
  2. Amb les varetes elèctriques i dins d'un bol blanquegem els rovells amb els 150 g de sucre fins que dupliquin el seu volum.
  3. Amb les varetes  elèctriques batem les clares a punt de neu i hi afegim un polsim de sal.
  4. Desfem els 125 g de mantega dins dels rovells.
  5. Afegim llet al bol dels rovells.
  6. De mica en mica hi afegim els 220 g de farina i els 25 g de cacau en pols desgreixat sense sucre amb 125 g d'oli de gira-sol fins que quedi una massa compacta.
  7. Amb una espàtula o una llengua hi incorporem les clares muntades. 
  8. Ho emmotllem i ho posem al forn 30 minuts a 180º.
  9. Hidratem les gelatines.
  10. Passats els 30 min retirem del forn el pastís i el deixem refredar.
  11. Aixafem dins d'un morter un grapat de blat de moro.
  12. Desfem la rajola de xocolata al bany maria.  Reservem part d'aquesta xocolata per decorar el plat al final.
  13. Hi afegim la gelatina i la desfem.
  14. Amb les varetes elèctriques muntem la nata dins un bol. Tant la nata com el bol val més que siguin freds, per afavorir que muntin millor.
  15. De mica en mica, és molt important fer-ho així, afegim la xocolata fosa a la nata, tot afegint-hi els 25 g de cacau en pols.
  16. Passem aquesta barreja a una mànega pastissera.
  17. Cobrim el pastís distribuint-hi gotetes de nata per la superfície.
  18. Hi espolsem per sobre el blat de moro i línies de la resta de la xocolata que ens ha sobrat del bany maria.