Pastís cremós de xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bel Natividad (Directora de comunicació de Barcelona)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els ous ecològics, provinents de gallines exposades al sol i alimentades amb blat de moro, tenen més carotens que els ous comuns, i per això el rovell te un color més intens.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de xocolata de 70% de cacau
  • 200 g de mantega
  • 5 ous
  • 1 c/s de farina
  • 250 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu el forn a 190 graus, prepareu el motllo, rodó i metàl•lic, de 22 cm de diàmetre: unteu-lo primer amb mantega i després amb farina o amb un esprai vegetal.

A continuació, foneu la xocolata i la mantega tot junt en un cassó al foc, uns 2 minuts, el temps just de veure que es fon una miqueta però sense fondre's del tot. Ha de quedar completament desfet. Mentrestant, aneu-ho remenant perquè no s'enganxi i es barregi bé.

Després, en un bol fora del foc barregeu la xocolata fosa i el sucre amb l'ajut d'unes varetes manuals, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi els ous, un per un, barregeu-ho tot ben barrejat amb les varetes, poseu-hi la farina amb un tamisador (o amb un colador de malla fina) i barregeu-la bé.

Tot seguit, aboqueu la massa al motllo i poseu-la al forn durant 22 minuts. Ha de quedar lleugerament tremolós pel mig.

I ja per acabar, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja podeu servir-lo.