Pastes de te
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariàngel Mojal (secretària comercial)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La mantega és font de vitamina D, imprescindible per l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 40/45 galetes:
- 170 g de mantega pomada
- 130 g de sucre de canya blanc
- 1 ou
- 300 g de farina de blat
- 100 g de farina d'ametlla
- una tija de vainilla
- Per al guarniment:
- 200 g de cobertura de xocolata
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180º.
A continuació, en un bol, barregeu amb una espàtula la mantega al punt de pomada amb el sucre fins que agafi una consistència de pasta fina i homogènia. Seguidament, obriu la tija de vainilla longitudinalment, amb la punta d'un ganivet grateu la polpa, incorporeu-la al bol, juntament amb l'ou i les farines i remeneu-ho fins que la massa no s'enganxi a les mans. Després, aboqueu la massa al taulell, treballeu-la amb les mans fins que no s'enganxi, poseu-la entre dos papers de forn o film i, amb l'ajut d'un corró, estireu-la. Heu de deixar la massa plana i del mateix gruix. Serviu-vos d'unes fustetes als costats perquè facin de guia, per tal que la massa tingui la mateixa alçària uniformement. Tot seguit, deixeu reposar la massa a la nevera, idealment, d'un dia per l'altre. Un cop tingueu la massa freda, talleu les galetes donant-los les formes desitjades (flors, cors, estrelles, bolets, llunes), poseu-les a la safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts, fins que estiguin daurades. Finalment, deixeu-les refredar en una reixeta i ja podeu guarnir-les. És important que siguin fredes.
Per a la decoració, desfeu xocolata al bany maria, banyeu-hi la meitat de la galeta i feu-hi dibuixos amb la màniga pastissera. Després, deixeu refredar la xocolata i serviu-les.
A continuació, en un bol, barregeu amb una espàtula la mantega al punt de pomada amb el sucre fins que agafi una consistència de pasta fina i homogènia. Seguidament, obriu la tija de vainilla longitudinalment, amb la punta d'un ganivet grateu la polpa, incorporeu-la al bol, juntament amb l'ou i les farines i remeneu-ho fins que la massa no s'enganxi a les mans. Després, aboqueu la massa al taulell, treballeu-la amb les mans fins que no s'enganxi, poseu-la entre dos papers de forn o film i, amb l'ajut d'un corró, estireu-la. Heu de deixar la massa plana i del mateix gruix. Serviu-vos d'unes fustetes als costats perquè facin de guia, per tal que la massa tingui la mateixa alçària uniformement. Tot seguit, deixeu reposar la massa a la nevera, idealment, d'un dia per l'altre. Un cop tingueu la massa freda, talleu les galetes donant-los les formes desitjades (flors, cors, estrelles, bolets, llunes), poseu-les a la safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 15 minuts, fins que estiguin daurades. Finalment, deixeu-les refredar en una reixeta i ja podeu guarnir-les. És important que siguin fredes.
Per a la decoració, desfeu xocolata al bany maria, banyeu-hi la meitat de la galeta i feu-hi dibuixos amb la màniga pastissera. Després, deixeu refredar la xocolata i serviu-les.