Pastelitos (Crestes) - El Salvador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Claudia Solís i Raquel Alas, Barcelona

INGREDIENTS

  • farina de blat de moro
  • achote (colorant alimentari)
  • patates
  • pastanagues
  • aigua
  • sal
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Prepareu una massa espessa amb la farina de blat de moro i l'aigua. Afegiu-hi una mica d'achote (o si no en teniu, unes quantes gotes de colorant alimentari groc).
Peleu i talleu a trossos les patates i les pastanagues. Feu-les coure en un cassó amb aigua i sal. Un cop bullides, aixafeu-les i reserveu-les.
Repartiu la massa de farina de blat de moro en porcions no gaire grosses.
Aplaneu cada porció de massa i farciu-la amb una cullerada de patata i pastanaga aixafades. Tanqueu les porcions de massa farcides com si féssiu crestes i fregiu-les amb oli de gira-sol abundant.