Pastel mandi'o (Crestes de iuca) - Asunción, Paraguai

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Patricia Duarte, Girona

INGREDIENTS

  • 2-3 iuques
  • 2 ous
  • farina
  • farina de blat de moro
  • 1/2 kg de carn picada de vedella
  • 1-2 cebes
  • 1/2 pebrot verd
  • aigua
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les iuques. Feu-les coure en una olla amb aigua i sal. Un cop cuites, retireu-ne els fils que porten, que són indigestos, i aixafeu-les fins que n'obtingueu un puré. Afegiu-hi els ous i la farina (dues o tres cullerades de cada farina). Pasteu-ho a mà, que així notareu si us queda fina o encara hi ha algun grumoll. Reserveu-ho.
Peleu i trinxeu les cebes. Trossegeu ben menut el pebrot verd i sofregiu-ho en una paella amb un bon raig d'oli.
Després afegiu-hi la carn picada. Remeneu-ho perquè es barregi tot i deixeu que cogui una bona estona. Gairebé al final de la cocció, condimenteu-ho amb comí mòlt, pebre negre i sal.
Agafeu porcions de la pasta de iuca i feu-ne boles. Escampeu una mica de farina per sobre del marbre i aplaneu-hi les boles amb un corró.
Poseu una cullerada de carn picada a sobre de cada porció aplanada i tanqueu-la com si féssiu una cresta, aixafant les vores amb una forquilla perquè no s'obrin durant la cocció.
Poseu oli abundant en una paella i, quan sigui ben calent, fregiu-hi les crestes fins que tinguin un bonic color daurat.
La Patricia va farcir les crestes de carn picada, però aquestes crestes de iuca admeten qualsevol altre farciment que us agradi.