Pastel mandi'o (Crestes de iuca) - Asunción, Paraguai

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Patricia Duarte, Girona

INGREDIENTS

  • 2-3 iuques
  • 2 ous
  • farina
  • farina de blat de moro
  • 1/2 kg de carn picada de vedella
  • 1-2 cebes
  • 1/2 pebrot verd
  • aigua
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les iuques. Feu-les coure en una olla amb aigua i sal. Un cop cuites, retireu-ne els fils que porten, que són indigestos, i aixafeu-les fins que n'obtingueu un puré. Afegiu-hi els ous i la farina (dues o tres cullerades de cada farina). Pasteu-ho a mà, que així notareu si us queda fina o encara hi ha algun grumoll. Reserveu-ho.
Peleu i trinxeu les cebes. Trossegeu ben menut el pebrot verd i sofregiu-ho en una paella amb un bon raig d'oli.
Després afegiu-hi la carn picada. Remeneu-ho perquè es barregi tot i deixeu que cogui una bona estona. Gairebé al final de la cocció, condimenteu-ho amb comí mòlt, pebre negre i sal.
Agafeu porcions de la pasta de iuca i feu-ne boles. Escampeu una mica de farina per sobre del marbre i aplaneu-hi les boles amb un corró.
Poseu una cullerada de carn picada a sobre de cada porció aplanada i tanqueu-la com si féssiu una cresta, aixafant les vores amb una forquilla perquè no s'obrin durant la cocció.
Poseu oli abundant en una paella i, quan sigui ben calent, fregiu-hi les crestes fins que tinguin un bonic color daurat.
La Patricia va farcir les crestes de carn picada, però aquestes crestes de iuca admeten qualsevol altre farciment que us agradi.

Anar al contingut